Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

РЕМОНТНО-РЕСТАВРАЦІЙНІ РОБОТИ АНДРІЇВСЬКОЇ ЦЕРКВИ ЗНАХОДЯТЬ НА ЗАВЕРШАЛЬНОМУ ЕТАПІ
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 06.10.2017 08:17


РЕМОНТНО-РЕСТАВРАЦІЙНІ РОБОТИ АНДРІЇВСЬКОЇ ЦЕРКВИ ЗНАХОДЯТЬ НА ЗАВЕРШАЛЬНОМУ ЕТАПІ      Масштабна реставрація Андріївської церкви, яка була розпочата ще в 2015 році, наближається до фіналу. Третього жовтня на засіданні реставраційної ради Національного заповідника “Софія Київська” підсумували результати проведених робіт та запланували основні завдання наступного етапу.
     
     Так впродовж 2015 -2016 років було виконано реставрацію фасадів, підсилення елементів декоративних веж, підсилення дерев'яного конструктиву піддахового простору та його утеплення; розчищення та захист декоративних металевих елементів з позолотою; ремонт віконних пройомів; влаштування мідних відливів; улаштування архітектурно-декоративного освітлення фасадів, влаштування нової водовідвідної системи берми; укріплення схилу нагелями, розчищення та підсипка схилу тощо.
     
     На початку цього року розпочалися відновлювальні роботи всередині церкви. Зараз спеціалісти науково-реставраційної майстерні Заповідника повертають до життя іконостас та інтер’єрний живопис. З останніх здобутків - відреставрували Царські врата. А також завершили роботу з відновлення сцени “Благовіщення” з Царських врат - традиційної композиції з двох ікон - Богоматері та Архангела Гавриїла.
     З-поміж тридцяти трьох ікон з іконостасу вже шість відреставровані, ще п'ять перебувають у реставрації. Оновлені шедеври, зокрема Царські врата, доповнять виставку з нагоди 250-річчя освячення Андріївської церкви.
     
     Андріївська церкви є перлиною архітектурної спадщини доби бароко, яка збудована у 1747-1762 роках за проектом видатного італійського архітектора Ф.Б. Растреллі. У 2008 році Центром всесвітньої спадщини Андріївську церкву було внесено до попереднього списку ЮНЕСКО для представлення на повноцінну номінацію.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 812 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15853
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика