Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Букові ліси, які належать до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, стануть частиною нацпарку
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 29.09.2017 20:10


Букові ліси, які належать до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, стануть частиною нацпарку      Уряд розглянув та схвалив проект Указу Президента щодо розширення меж НПП «Зачарований край» та включення до його територій нових значних площ букових та старовікових лісів, які є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
     
     Проектом указу передбачено розширення національного природного парку за рахунок включення 4350,4 га земель, що вилучаються у ДП «Довжанське лісомисливське господарство» (Іршавський район, Закарпатська область) і надаються національному природному парку в постійне користування. Проект указу погоджено без зауважень.
     
     «Збільшення територій природо-заповідного фонду є одним із наших стратегічних завдань. Воно продиктоване не лише нашими міжнародними зобов’язання, але й необхідністю всередині країни. У даному випадку розширення територій національного природного парку відбувається за рахунок ділянок, що входять до складу всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є частиною міжнародного екологічного коридору вздовж гірського хребта Карпат», - пояснив Остап Семерак.
     
     Він нагадав, що у липні Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ухвалив рішення про включення букових пралісів Закарпаття до складу українсько-словацько-німецького об’єкта «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини».
     
     «Включення зазначених територій до складу національного природного парку забезпечить ефективне управління українською частиною об’єкту всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО. Маю надію, що розширення нацпарку у даному випадку сприятиме не лише збереженню та захисту справді унікальних для Європи українських букових пралісів та старовікових лісів, але й дозволить стабілізувати екологічну ситуацію у басейні річки Боржава», - резюмував Остап Семерак.
     
     Довідково: «Зачаро́ваний Край» — національний природний парк, розташований на території Іршавського району Закарпатської області.
     
     З 13 липня 2017 року частина національного парку «Зачарований край» входить до світової спадщини ЮНЕСКО як один з масивів букових пралісів Карпат та давніх букових лісів Німеччини. Парк підпорядковується Державному агентству лісових ресурсів України.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 932 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15782
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика