Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Трансформація молочної галузі потребує спільних зусиль
Автор: Олег Баль      Дата: 26.09.2017 20:35


Трансформація молочної галузі потребує спільних зусиль      Головною метою конференції є підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращої практики для виробництва безпечних молочних продуктів.
     «Молочна галузь є специфічною, соціально та економічно важливою в структурі АПК. Її потенціал наразі нереалізований, галузь знаходиться в стані трансформації і дуже важливо знайти правильні кроки, щоб надати потужний поштовх для її розвитку. Сьогодні ми вже маємо реальні зміни, такі як зміщення виробництва молока від господарств населення до сільськогосподарських підприємств, підвищення продуктивності корів, збільшення частки молока екстра-класу. Зростання цін на світовому ринку та відкриття нових ринків призвело до збільшення експорту української молочної продукції за останні вісім місяців на 81%. Але важливим є не тільки нарощення експорту, а в першу чергу забезпечення українського споживача продукцією належної якості. Тут налагодження контролю за якістю і безпечністю молочної сировини відіграє важливу роль», - зазначила Олена Ковальова.
     За словами заступника Міністра, трансформація галузі повинна відбуватися за державної підтримки. Уряд у 2018 році планує суттєво збільшити видатки на розвиток галузі тваринництва. Проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачені на це видатки в обсязі 2,3 млрд грн.
     Окрім того, Олена Ковальова акцентувала увагу на тому, що реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів, передбачає підвищення відповідальності операторів продовольчого ринку за дотримання вимог до якості та безпечності харчових продуктів.
     На конференції було оголошено на найкращих практиках виробництва та переробки молока, вимогам харчового законодавства України, ризик-орієнтованій системі контролю за безпечністю харчових продуктів у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні, проблематиці антимікробної резистентності, а також практичним крокам Держпродспоживслужби у впровадженні положень Закону України про державний контроль.


Автор: Олег Баль прочтений: 836 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15733
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика