Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Традиційні та регіональні продукти харчування є однією із можливих точок зростання аграрної галузі
Автор: Олег Баль      Дата: 26.09.2017 20:33


     21 вересня, під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової відбулось засідання робочої групи з питань розвитку виробництва регіональних і традиційних продуктів харчування, яке стало своєрідним “kick-off meeting” щодо подальшої роботи зі створення, аналогічної до європейської, комплексної системи PDO/PGI/TSG для харчових продуктів. У зустрічі взяли участь представники Мінагрополітики, Офісу підтримки реформ Мінагрополітики, європейські експерти, представники громадських організацій.
     «Результатом налагодження комплексної системи PDO/PGI/TSG стане захист економічних інтересів та підвищення маркетингового потенціалу українських виробників продовольства, особливо малих та середніх. Також це матиме позитивний ефект для розвитку сільської місцевості, зокрема, в частині зростання інтересу до сільського туризму», – наголосила Олена Ковальова.
     Під час зустрічі було акцентовано увагу на питаннях адаптації та апроксимізації законодавства України до регулювання Європейського Союзу щодо системи PDO/PGI/TSG для харчових продуктів.
     Також європейські колеги поділилися досвідом запровадження подібної системи у своїх країнах.
     Довідково:
     PDO – Protected designation of origin. Назва області, визначеного місця або назви країни, яку використовують як позначення для сільськогосподарського/харчового продукту, який походить з такої області, місця або країни, якість або властивості, яких значно або виключно визначені географічної навколишнім середовищем.
     Щоб отримати статус PDO, продукт повинен бути повністю виготовлений в конкретному регіоні, щоб набути унікальні властивості.
     PGI – Protected geographical indication. Назва області, визначеного місця або назви країни, яку використовують як позначення для сільськогосподарського/харчового продукту, який походить з такої області, місця або країни, якість або властивості, яких значно або виключно визначені географічної навколишнім середовищем.
     Щоб отримати статус PGI, продукт повинен бути частково виготовлений в конкретному регіоні, щоб набути унікальні властивості.
     
     TSG – Traditional specialty guaranteed. Харчовий продукт з особливими характеристиками, що чітко відрізняють його від інших продуктів цього ж виду у результаті використання традиційних інгредієнтів та/або внаслідок традиційного складу, та/або використання традиційної технології виробництва/переробки.


Автор: Олег Баль прочтений: 896 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15732
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика