Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Експорт соняшникової олії в 1 півріччі 2017 р зріс на 57%
Автор: Олег Баль      Дата: 22.09.2017 17:40


     У першому півріччі 2017 р. український експорт соняшникової олії зріс на 57% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав близько 212 млн. дол. Подальше зростання експорту соняшникової олії може супроводжуватися зростанням прибутковості експорту на 20% за умови поставок продукту в пляшкованому вигляді — зазначив віце-президент УСПП, координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков на Третій міжнародній конференції «Високоолеїновий ринок: від ніші до сегменту» та V міжнародній конференції «Black Sea Oil Trade-2017».
     У першому півріччі 2017 року Україна експортувала соняшникову олію в понад 100 країн світу на суму близько 212 млн. долл., що на 57% більше аналогічного періоду минулого року. Такі дані наводить Центр підтримки експорту при УСПП з посиланням на Державну службу статистики України.
     У 2016 році Україна експортувала соняшникову олію в 117 країн світу на суму 287 млн. долл., що на 24% більше, ніж у 2015 році.
     Згідно з даними Центру підтримки експорту при УСПП, в першому півріччі 2017 р. регіональна структура експорту української продукції наступна: Азія — 54% або 114 млн. долл.., Африка — 21% або більше 45 млн. долл., Європа — 15% або більше 33 млн. долл., СНД і Америка, Австралія і Океанія — 10% або майже 20 млн. долл.
     У 2017 року порівняно з першим півріччям 2016 року українські компанії істотно збільшили експортні поставки в такі країни: Єгипет (на 27 млн. долл. або + 29,4%), Малайзію (на 18 млн. долл. або + 17, 8%), Польщу (більше 7 млн. долл. або + 314%) і Китай (на 4 млн. долл. або + 224%).
     «У вітчизняних експортерів є гарна нагода збільшити прибутковість від експорту соняшникової олії. Для цього їм варто встановлювати прямі контакти з супермаркетами, а в США, в тому числі і з дистриб’юторами з метою поставок олії в пляшкованому вигляді», — зазначив, виступаючи на конференціях, Денис Красніков. За оцінками експертів Центру підтримки експорту при УСПП, реалізація соняшникової олії в фасованому вигляді в порівнянні з продажами наливом збільшить ціну продукту на 20% — з 0,84 євроценту до 1 євро за літр.
     При цьому, за словами експерта, важливо правильно визначити цільові ринки — де є хороша ціна, що дає високу додану вартість. А також вести активні перемовини з дистриб’юторами і торговими мережами.
     Що стосується національного бренду соняшникової олії, то, як вважає Красніков, на приватні бренди впливає країновий бренд, тобто імідж України як торгового партнера. А для його поліпшення необхідне спрощення державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
     За словами генерального директора асоціації «Укроліяпром» Степана Капшука, обсяги поставок фасованої соняшникової олії українськими постачальниками на європейські ринки зростають. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання складає до 40%. «Потрібно враховувати падіння цін на наливне масло, яке буквально підштовхує виробників продавати пляшковану олію», — зазначає пан Капшук. За його прогнозами, експорт фасованої соняшникової олії з України за підсумками 2017 р виросте на 30% і сягне 1 млн. т.


Автор: Олег Баль прочтений: 927 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15672
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика