Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Затверджено Заходи щодо розвитку „дружніх до молоді” медико-соціальних послуг на 2005-2010 роки
Автор: Станислав Власенко      Дата: 12.04.2005 08:47


     30 березня 2005 року спільним наказом Міністерства України у справах молоді та спорту та Міністерства охорони здоров’я України затверджено Заходи щодо розвитку „дружніх до молоді” медико-соціальних послуг на 2005-2010 роки. Мета – впровадження сучасних підходів до надання медико-соціальної допомоги дітям та молоді, формування здорового способу життя, позитивного впливу на стан здоров’я населення України та подолання демографічної кризи. Заходи передбачають комплексний підхід з удосконалення медико-соціальної допомоги дітям та молоді із залученням до співпраці медичних, педагогічних та соціальних працівників, науковців, органів державного управління, волонтерів, громадських організацій, у тому числі і міжнародних, та засобів масової інформації.
     Функціонування центрів (відділень або кабінетів) медико-соціальної допомоги дітям та молоді („Клініка, дружня до молоді”) дає можливість молодому населенню країни отримати безкоштовну медико-соціальну консультацію практично з будь-якого питання не залежно від прописки. Така специфіка роботи робить Клініки особливо привабливими для молодих людей, коли необхідна лікарська допомога. Аби страх, невпевненість, можливі труднощі в сім’ї і непорозуміння з боку батьків не призводили до втрати дорогоцінного часу, аби первинні проблеми здоров’я не заганяли згодом підлітків у кабінети лікарів з серйозними захворюваннями у таких Клініках працює гінеколог, дерматовенеролог, сімейний лікар, психолог, психіатр, психотерапевт, волонтери, які забезпечують кваліфіковані послуги.
     До сьогодні в Україні Клініки, дружні до молоді діють у Києві, до роботи якої залучалися працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; подібна Клініка функціонує у Кам’янець-Подільському як спеціалізоване формування центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; система соціально-медичних послуг, дружніх до молоді діє у Севастополі.
     Вищезазначеними Заходами передбачено вже у першому півріччі розробити та затвердити Примірні положення про Клініки, дружні до молоді. Протягом 2005 року у регіонах, визначених для впровадження пілотних проектів – Донецькій, Запорізькій, Одеській, Львівській, Полтавській, Хмельницькій областях, створити такі центри за підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), а до 2010 року створити мережу центрів (відділень або кабінетів) медико-соціальної допомоги дітям та молоді по всій території України.
     Робота цих центрів базуватиметься на критеріях оцінки діяльності відповідних „Клінікам, дружніх до молоді” та моніторинг їхньої діяльності буде здійснюватися спеціально підготовленими національними експертами. Плануються соціологічні дослідження перспектив розвитку „дружніх до молоді” служб охорони здоров’я та розробка і впровадження спеціального навчання спеціалістів.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1873 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1560
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика