Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Угода року на агрохімічному ринку: ChemСhina та Syngenta
Автор: Александр Михайленко      Дата: 06.09.2017 19:42


     Наприкінці червня 2017 року у м. Базель (Швейцарія) було оголошено про завершення угоди між Китайською національною хімічною корпорацією ChemСhina та швейцарською компанією Syngenta. Сума угоди купівлі була оцінена у 43 млрд доларів США (465 доларів США за акцію). Внаслідок проведеної угоди Syngenta змінила форму власності, єдиним акціонером стала корпорація ChemСhina. Була обрана нова рада директорів, яка складається з 8-ми чоловік, двоє з яких є представниками нового акціонера, головою Ради став Ren Jianxin з ChemChina.
     З новим власником Syngenta планує збільшити інвестиції в створення ресурсів, необхідних для вирішення проблем сільгоспвиробників по всьому світу, а також зміцнити провідні позиції в бізнесі ЗЗР і стати компанією-виробником насіння № 3, продовжуючи інвестувати в бізнес і науково-дослідну роботу. За словами Гебхарда Рогенхофера, генерального директора компанії Syngenta в Україні, угода з ChemChina дозволить посилити позиції компанії на ринку ЗЗР та насіння.
     
     «Протягом найближчих 5 років ми плануємо подвоїти свій бізнес у Китаї. Це стосується і насіння, і ЗЗР. У Китаї ми будемо використовувати і розвивати наші технології і ноу-хау для просування найвищих стандартів у галузі сільського господарства, безпеки харчових продуктів і навколишнього середовища, а також для підвищення урожайності сільськогосподарських культур», — запевнив Гебхард Рогенхофер.
     
     Керівництво ChemСhina поділяє бачення Syngenta збільшити частки ринку, продовжити роботу на благо сільгоспвиробників і кінцевого споживача, підвищити продовольчу безпеку у всьому світі, що ґрунтуються на основі принципів технологічного лідерства, екологічної безпеки і стійкості сільського господарства.
     Від об’єднання з ChemСhina Syngenta очікує:
     подальшого зростання бізнесу Syngenta і розширення присутності на ринках, що розвиваються, зокрема в Китаї;
     активізації цифрових пропозицій у галузі сільського господарства;
     посилення інвестицій в інноваційні технології, науку і дослідження для збільшення врожайності сільськогосподарських культур і одночасно збереження природних ресурсів, скорочення викидів СО2.
     
     Як зазначив генеральний директор Syngenta в Україні, для українського представництва в фокусі залишаються подальше впровадження інновацій R&D в український АПК, інвестування в кадри, навчання фермерів, збереження родючості ґрунтів і ресурсів країни.
     ChemChina і надалі інвестуватиме в реалізацію шести зобов’язань Плану Успішного Росту (The Good Growth Plan) і підтримку Фонду сталого сільського господарства Syngenta.
     У рамках програми The Good Growth Plan Syngenta до 2020 року реалізує проект по боротьбі з деградацією сільгоспугідь на базі фермерського господарства «Широкоступ», Київської області. Компанія взяла на себе зобов’язання підвищити ефективність вирощування таких культур як кукурудза (8%) і соняшник (15%) без збільшення посівних площ, водоспоживання та інших витрат. Для реалізації проекту були відібрані господарства з трьох областей: Вінницької, Київської та Черкаської.
     У рамках The Good Growth Plan також широко проводяться навчання працівників фермерських господарств правилам безпечного виробництва. Зокрема, фахівці компанії в 2016 році організували практичні тренінги та семінари для майже 700 аграріїв, де розповіли про заходи безпеки і правила при роботі із засобами захисту рослин.
     Компанія також продовжить розвивати проекти корпоративної соціальної відповідальності різних напрямків, серед них: Лабораторія Інноваційних Рішень Syngenta в Мистецькому Арсеналі для дітей та батьків, суспільно-природничий проект міського городництва «ОгоРодина» та соціально-освітні проекти: навчальний STEM агробіологічного профілю для школярів та нещодавно відкритий «Агроклас» в Національному еколого-натуралістичному центрі.
     Про плани компанії на наступний сезон розповів Костянтин Іванюк, директор з маркетингу компанії Syngenta в Україні. «Незабаром наша компанія зможе запропонувати ринку перший гібрид соняшнику 100% української селекції. Зараз він перебуває на стадії випробувань. Також портфоліо насіння соняшнику доповнять нові гібриди СИ Барбаті, СИ Розетта і Алькантара, які включені в програму Solguard — захисту соняшнику проти вовчка на трьох рівнях. З новинок 2017/2018 в сегменті ЗЗР представимо протруйник Вайбранс™ Інтеграл».
     Костянтин Іванюк зауважив, що за час існування компанії в Україні Syngenta відкрила чотири науково-дослідних майданчика з агрохімії і насіння, чотири діагностичні центри з широким спектром лабораторних і технічних сервісів. У 2015 році в Дніпрі почав роботу Інститут із захисту насіння, а наприкінці червня цього року була відкрита наукова станція з селекції насіння кукурудзи та соняшнику. У планах компанії на найближчий період продовжити інвестування в дослідницьку станцію з агрохімії в Білій Церкві, Київської області.
     
     ChemChina — китайська національна хімічна корпорація, одне з найбільших підприємств у хімічній промисловості Китаю яке розробляє та виготовляє продукти хімічної промисловості через свої дочірні компанії. Займає 211-е місце серед компаній зі списку Fortune Global 500 у 2017 році. Основні шість бізнес-напрямків ChemChina:
     високотехнологічні хімічні матеріали і спеціальні хімпродукти;
     основні хімічні речовини;
     нафтопереробка;
     агрохімія;
     шини і гумові вироби;
     хімічне обладнання.
     
     Syngenta — провідна аграрна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Є одним з лідерів у сфері виробництва засобів захисту рослин і насінництва. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалити сучасні підходи до вирощування рослин.
     
     


Автор: Александр Михайленко прочтений: 657 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15461
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика