Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Птахівничі підприємства і теплиці отримали переваги при нарахуванні бюджетних дотацій в режимі «квазіакумуляції ПДВ»
Автор: Александр Михайленко      Дата: 06.09.2017 19:40


     За оцінками науковців Інституту аграрної економіки, внаслідок некоректного нарахування бюджетної дотації в режимі «квазіакумуляції» ПДВ конкурентні переваги отримали птахівничі підприємства, які відзначаються ритмічністю відвантаження продукції протягом року, та тепличні комбінати, які реалізують свою продукцію переважно у першій половині року. Внаслідок цього їх частка у загальному обсязі бюджетних дотацій буде значно вищою, ніж це планувалось при початковому помісячному розподілі річного обсягу бюджетних дотацій, поінформував завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.
     За його словами, додатковим свідченням некоректності розподілу бюджетної дотації є наявне станом на серпень значення частки птахівничих підприємств у загальній сумі бюджетних дотацій, яке значно перевищило 50%, передбачені положеннями пункту 4 Порядку розподілу бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції у 2017 році , затвердженого постановою КМУ від 08.02.2017 № 83.
     Частка дотацій птахівничим підприємствам за березень-травень, які виплачувались відповідно у травні-липні, за березень склала 56,3%, за квітень — 66,9%, за травень — 57,8%.
     За результатами п’яти виплат бюджетних дотацій частка птахівничих підприємств у загальній сумі виплачених дотацій сукупно становить майже 56%.
     Швидше за все, за результатами року частка птахівничих підприємств сукупно перевищить встановлений ліміт у 50% — внаслідок методичної помилки при нарахуванні дотації, зауважив експерт.
     Варто також звернути увагу на те, що частка п’яти найбільших птахівничих підприємств у загальній сумі бюджетних дотацій за результатами перших п’яти виплат у 2017 році складає 47,5%, а у сумі дотацій по птахівничих підприємствах — майже 85%. І це при тому, що всі п’ять підприємств «пропустили» першу, лютневу виплату.
     Частка лише одного птахівничого підприємства у загальній сумі бюджетних дотацій за результатами п’яти виплат складає 19,3%, а у сумі дотацій по птахівничих підприємствах — 34,5%.
     При такому підході частка сільгосппідприємств — суб’єктів бюджетної фінансової підтримки в режимі «квазіакумуляції» ПДВ, що здійснюють реалізацію продукції переважно у другій половині року, — перш за все йдеться про виробників цукрового буряку — буде меншою від запланованої, оскільки значення коефіцієнта пропорційності у другій половині року буде значно нижчим за відповідний показник у першому півріччі, підсумував Леонід Тулуш.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 621 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15459
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика