Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ефективність роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» в реверсному напрямку має бути підвищена
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.04.2005 17:27


     В ході зустрічі Голови Правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка з міністром промисловості та енергетики Росії Віктором Христенком українська сторона поставила питання щодо підвищення ефективності роботи нафтопроводу «Одеса-Броди» у реверсному режимі. Було зазначено, що наразі російською стороною не виконуються зобов’язання щодо прокачки нафтопроводом нафти в обсягах, які були передбачені угодою про реверсне використання. Віктор Христенко погодився взяти це питання до уваги і посприяти тому, щоб завантаження нафтопроводу у реверсному напрямку Броди-Одеса було збільшене.
     
     Довідка: Будівництво нафтопроводу «Одеса-Броди» було завершено в серпні 2001 р., вартість об‘єкту 584 млн. 449,98 тис. грн.
     Беручи до уваги наявний дефіцит експортних потужностей за ініціативою російської сторони в квітні 2003 р. АК «Транснефть», ТНК/БіПі, НАК «Нафтогаз України», ВАТ «Укртранснафта» було підписано протокол про наміри з питань організації використання нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимі. Відповідно до цього документу російська сторона брала на себе зобов‘язання щодо завантаження нафтопроводу Одеса-Броди транзитною нафтою в обсязі до 9 млн. тонн на рік, при цьому, зобов‘язуючись не зменшувати обсяги перекачки нафти в напрямі Одеської нафтогавані нижче рівня 2002 року.
     ВАТ «Укртранснафта» у серпні 2004 р. розпочала заповнення нафтопроводу Одеса-Броди технологічною нафтою. Перший танкер експортної нафти, транзит якої здійснювався за маршрутом Мозир-Броди-МНТ «Південний», було відвантажено 27 вересня 2004 р.
     В листопаді 2004 р. ВАТ «Укртранснафта», ТНК/БіПі та АК «Транснефть» було підписано угоду, відповідно до якої українська сторона вперше в історії вітчизняного нафтопровідного транспорту отримала гарантії завантаження по основних експортних напрямках, в тому числі, напрямку Мозир-Броди-МНТ «Південний» в обсязі 7-9 млн. т/рік. При цьому, АК «Транснефть» гарантує вжити всіх заходів для недопущення зменшення обсягу прокачки нафти, досягнутого у 2002 році в напрямку Одеської нафтогавані.
     Протягом четвертого кварталу 2004 р. і початку 2005 р. (січень-лютий) за цим маршрутом було протранспортовано 1,6 млн. т нафти, отримано дохід 16,4 млн. дол США.
     В березні 2005 р. заплановано транспортування за цим маршрутом 425 тис. т, що у розрахунку річного обсягу становить 5,1 млн. т/рік, станом на 23.03.2005 р. нафтопроводом Одеса-Броди перекачано 310 тис. т.
     Планом на II квартал 2005 р. передбачено транспортування 1 млн. 800 тис. т., що у розрахунку річного обсягу становить 7,2 млн. т/рік.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2231 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1544
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика