Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України" та “Туркменнафтогаз” обговорили питання двосторонньої співпраці
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.04.2005 17:26


     З 29 березня по 2 квітня 2005 року НАК “Нафтогаз України” приймає делегацію Туркменистану у складі Державного Міністра-Голови ДТК “Туркменнефтегаз”, Голови Національного Клірингового центру при Кабінеті Міністрів Туркменистану Чариєва І.М., заступника Голови Національного Клірингового центру при Кабінеті Міністрів Туркменистану Ходжамухамедова Б.Г., начальника відділу ДТК “Туркменнефтегаз” Дурдиєва Д.І., начальника відділу Національного Клірингового центру при Кабінеті Міністрів Туркменистану Атабаєва Д.Б., начальника відділу Національного Клірингового центру при Кабінеті Міністрів Туркменистану Атаєва Я.А. Метою приїзду делегації є проведення переговорів з керівництвом НАК “Нафтогаз України” з питань купівлі-продажу газу.
     
     В четвер, 30 березня, відбулася зустріч Голови правління НАК “Нафтогаз України” Олексія Івченка з туркменською делегацією. В ході зустрічі п. Івченко звернувся до туркменської сторони з пропозицією розглянути низку питань, що стосуються співпраці України та Туркменистану в газовій галузі. Україна висловила свою зацікавленість у збільшенні обсягів інвестиційного газу, який наша країна отримує як оплату за роботи, що виконуються українськими компаніями на території Туркменистану. Україна також пропонує збільшити обсяги товарного розрахунку за газ по відношенню до грошового розрахунку. За рахунок цього можна досягти здешевлення середньозваженої ціни туркменського газу для нашої країни.
     
     Наразі поставлені українською стороною питання опрацьовуються на рівні експертів.
     
     Довідка: Поставки туркменського газу в Україну здійснюються відповідно до Міждержавної угоди про співробітництво у газовій галузі на 2002-2006 роки. Туркменистан є найбільшим постачальником газу до України. У 2004 році обсяг постачання склав 29,2 млрд. м³. Україна – найбільший покупець туркменського газу.
     
     В 2005-2006 роках НАК “Нафтогаз України” планує щорічно закуповувати до 44 млрд. м³ природного газу туркменського походження за прямим контрактом купівлі-продажу з ДТК “Туркменнафтогаз” (до 36 млрд. м³), а також з ресурсів ВАТ “Газекспорт” (до 8 млрд. м³).
     
     Відповідно до підписаного 27 липня 2004 року у Москві пакету документів між НАК “Нафтогаз України”, ВАТ “Газекспорт” та RosUkrEnergo AG, обсяги поставок туркменського природного газу до України в період з 2007 по 2028 рр. планується збільшити до 60 млрд. м³ на рік.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2149 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1543
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика