Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна пропонує Росії розширити географію газотранспортного консорціуму маршрутом Александров Гай –Новопсков
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.04.2005 17:22


     В ході робочої зустрічі Міністра палива та енергетики України Івана Плачкова та Голови Правління НАК “Нафтогаз України” Олексія Івченка з Головою Правління ВАТ “Газпром” Олексієм Міллером російській стороні було запропоновано включити до газотранспортного консорціуму проект будівництва газопроводу територією Росії за маршрутом Александров Гай-Новопсков (від російсько-казахського до російсько-українського кордонів). Метою реалізації даного проекту є збільшення транзитних можливостей України та Росії щодо транспортування туркменського природного газу. Російська сторона погодилася взяти до розгляду цю пропозицію й здійснити обрахунки, необхідні для обґрунтування економічної доцільності цього проекту.
     
     Довідка: ТОВ «Міжнародний консорціум по управлінню і розвитку газотранспортної системи України» створено на паритетних началах НАК «Нафтогаз України» та ВАТ “Газпром” на виконання Заяви Президентів України і Росії, та Угоди між Кабінетом міністрів України і Урядом Російської Федерації про стратегічну співпрацю в газовій галузі від 7 жовтня 2002 року. Статутний капітал підприємства становив $1 млн.
     
     В межах передінвестиційної фази було підготовлено ТЕО інвестиційного проекту, в якому визначено варіант проходження траси нового газопроводу; узгоджено схему фінансування, що передбачає залучення власних та кредитних коштів під окремі корпоративні гарантії НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” у співвідношенні 50/50; ухвалено збільшення уставного фонду Консорціуму у 2004 році до 186,55 млн. грн.
     
     27 жовтня 2004 року НАК “Нафтогаз України” та ВАТ “Газпром” підписали Угоду про взаємодію протягом реалізації інвестиційної фази діяльності ТОВ “Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України”. Угода визначає умови взаємовідносин Сторін Міжнародного газотранспортного Консорціуму як партнерів та їх обов’язки з фінансування проекту. Підписання документу дозволить реалізувати будівництво та подальшу експлуатацію магістрального газопроводу Богородчани-Ужгород та забезпечить умови для транспортування по ньому природного газу у строки та обсяги, визначені міжурядовою Угодою від 18 серпня 2004 року.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1797 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1541
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика