Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

вперше в україні! вдруге в європі!
Автор: Елена Рыбина      Дата: 25.08.2017 21:38


     13-15 жовтня Українська школа Айкідо Йосінкан «СЕНШИН» проведе III Міжнародний семінар з Айкідо Йосінкан під керівництвом Сіхана (Шихана) Мічіхару Морі (7 Дан, Австралія).
     
     Захід пройде за адресою: м. Львів, вул. Стуса, 4 (зал боротьби ФСТ «Динамо»).
     
     
     
     РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ:
     
     
     
     Дитячо-підліткова група:
     
      Субота: 10 – 13год.
     
      Неділя: 10 – 13год.
     
     
     
     Доросла група:
     
      П’ятниця: 18 – 20год.
     
      Субота: 16 – 18год.
     
      Неділя: 16 – 18год.
     
     
     
     «СІХАН МІЧІХАРУ МОРІ – останній учі-десі засновника
     
     Айкідо Йосінкан Годзо Сіоди»
     
     
     Трохи більше двох років тому керівник Української школи Айкідо Йосінкан «СЕНШИН» Богдан Чайка й подумати не міг, що вже через кілька місяців прийматиме у Львові в рамках вже третього міжнародного семінару одного з найпочесніших Сенсеїв Айкідо світового рівня «Сіхана» Морі Мічіхару. Ще три роки тому думки Сенсея Чайки заполоняли клопоти лишень про те, як найкраще викласти основи Айкідо Йосінкан для своїх численних учнів, як доступно пояснити й залучити до лав айкідзинів якомога більше однодумців. В нього був свій сенсей, він викладав в іншій організації з Айкідо й зовсім не планував жодних масштабних заходів. Однак все в житті плинне й схильне до різного роду змін, різких і кардинальних в тому числі. Рішення рухатись далі своїм шляхом було несподіваним, але, як виявилося, надзвичайно вдалим. Адже, буває, що працюючи пліч-о-пліч з іншими інструкторами, починаєш інколи втрачати самобутність.
     
     Добре, коли обставини складаються так, що начебто пелена спадає з очей – і ти переживаєш визначальний катарсис. Самостійний рух шокує, безперечно, але й акумулює всі сили особистості, закручує в одну кулю і скеровує потік енергії саме в те річище, де людина може найефективніше реалізувати свій потенціал. Раніше (через недостатній розвиток як Айкідо у Львові, так і складності з подорожуванням за кордон) можливостей зустріти сенсеїв міжнародного класу було обмаль. Але часи змінюються, і Сенсей Чайка Богдан дуже грамотно розпочав розвиток своєї школи з поїздок до інших країн і відвідувань різноманітних семінарів під керівництвом найвидатніших сенсеїв з Айкідо нашого часу. Адже для того, аби передати своїм учням надбання великих засновників Айкідо (Моріхея Уесіби) й Айкідо Йосінкан (Годзо Сіоди), потрібно невпинно підвищувати та удосконалювати свій власний рівень володіння бойовим мистецтвом.
     
     Сьогодні школа «СЕНШИН» і її керівник Богдан Чайка підтримує тісні зв’язки з різними школами Айкідо європейських країн: Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччини, Польщі, Швейцарії і інших.
     
     Кажуть, найважливішим для виконання техніки в Айкідо є наявність хорошого й грамотного уке. Чи це був дотик долі, чи просто так склалися зірки на небосхилі (чи то планети стали в ряд), зараз можна лише гадати. Але той знаменний семінар, під час якого Сенсей Богдан Чайка асистував в ролі уке Сіхану Мічіхару Морі, виявився для нас визначальним. Адже завдяки тим виснажливим тренуванням нашому вчителеві Богданові Михайловичу вдалося справити позитивне враження на майстра, що в свою чергу дозволить нам, його учням і соратникам, отримати ні з чим не зрівняне право відвідати семінар під керівництвом останнього учі-десі самого Сенсея Годзо Сіоди.
     
     
     Довідка:
     
     Учі-десі – учень, який живе й тренується в Додзьо.
     
     
     
     Короткі біографічні відомості
     
     
     
     МИЧИХАРУ МОРІ СЕНСЕЙ, 7 ДАН, АВСТРАЛІЯ (MICHIHARU MORI SENSEI, 7TH DAN)
     
     
     
     Мічіхару Морі впродовж 10 років був учі-десі Майстра Годзо Сіоди (останніх років його життя) у Головному Додзьо Айкідо Йосінкан в Японії. Там же Сенсей Морі й сам викладав Айкідо.
     
     Будучи наймолодшим інструктором Хонбу Додзьо, який отримав 7 Дан, Мічіхару Морі багато подорожував у якості запрошеного інструктора на міжнародні семінари у різні країни світу, включаючи Канаду, Індію, Мальту й Австралію. Зараз, облаштувавши своє Додзьо в Брізбені, Сенсей Морі розвиває осередок Йосінкан Айкідо високого рівня та світового класу.
     
     Сіхан Мічіхару Морі відомий у світі приналежністю до Міжнародної Федерації Айкідо Йосінкан, а також він підтримує звязки з Йосінкан Хонбу Додзьо в Токіо в Японії.
     
     Його викладацький досвід включає в себе наступні аспекти:
     
     Вікторіанська Поліція – Австралія; Поліція Токійського Метрополітену – Токіо; Міжнародні інструкторські курси – Токіо; Коммандо й Спецназ; Громадські курси для дітей і дорослих; Міжнародні семінари.
     
     Про Морі Сенсея пишуть різноманітні статті як газети, так і журнали. Для прикладу, Австралійський журнал бойових мистецтв «Бліц» опублікував два матеріали під назвою «10-річний досвід учі-десі в Айкідо».
     
     (Джерело: http://www.yoshinkan.info/michiharu-mori-sensei)
     
     
     Цікаво
     
     Часто буває так, що люди приходять на тренування з Айкідо зовсім випадково, без якихось особливих очікувань, часом, просто подивитись – і залишаються в світовій «сім’ї» Айкідо на все життя. А буває так, що хтось впродовж років пітніє на татамі, але не прагне отримати якийсь ранг: кю чи Дан. «Я займаюся для себе», - часто можна почути від таких людей. І їх ніхто не силує обов’язково проходити атестацію на пояс. Однак життя в системі Айкідо для тих, хто вирішив долати сходинки палацу японського бойового мистецтва, регламентовано системою рангів.
     
     Семпай. Ми часто чуємо це слово, але мало розуміємо, що ж воно означає. А це людина, яка довше за інших займається певним видом єдиноборств, будо, а отже, краще знайома з життям Додзьо. Тому ця особа за правом вважається наставником (в жодному разі не командиром), а лише наставником для інших учнів, які називаються...
     
     Кохаями. Це ті вихованці Додзьо, які займаються, приміром, Айкідо, менше часу за семпаїв. При тому, що «кохай» може мати вищий ранг аніж семпай.
     
     А тепер стосовно самих рангів... Коли нам присвоюють 8-7 кю (в дорослих – це білий пояс), нам видається, що ми вже пізнали всю суть Айкідо. В нас начебто виростають крила, ми готові обійняти всіх інших учнів і навчити їх як правильно виконувати ту чи іншу техніку.
     
     Коричневий пояс (3-1 кю)... О-о! Але ж як?! Як таке може бути?! Нарешті нас огортає подив. Стільки років виконувати все (здавалося б) правильно. І тільки зараз починаєш розуміти те, як же насправді варто здійснювати той самий «перенос маси тіла»...
     
     Перший Дан, чорний пояс, очі горять від радості: «Нарешті!» А потім починається... Отой самий шлях «я ж нічого насправді не знаю!», сповнений мук і страждання. Нарешті! Дійсно починаєш «знати те, що ти нічого не знаєш»...
     
     А далі життя починає направляти твій човен знань і можливостей у тому керунку, який найбільш прийнятний саме для твого життя. І ти вже просто живеш Айкідо, залучаючи до свого існування все більше однодумців.
     
     В момент твого розквіту в будо, коли ти не просто атестуєшся, але й робиш значний внесок в розвиток Айкідо, ти отримуєш почесне звання «Сіхан», яке присвоюється майстрам з 6 Дану.
     
     Найвища сходинка – почесне звання «Мейдзин» («Великий майстер»). Було присвоєно засновнику стилю Айкідо Йосінкан Годзо Сіоді (10 Дан Айкідо).
     
     


Автор: Елена Рыбина прочтений: 1063 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15313
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика