Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ЄБРР надає кредитну лінію у національній валюті в Україні
Автор: Сергей Грищук      Дата: 16.08.2017 18:18


     Кредит компанії «ОТП Лізинг» (Україна) для підтримки українських МСП та стимулювання національного ринку лізингу
     ЄБРР в Україні надає компанії «ОТП Лізинг» кредит у національній валюті в розмірі 514 млн грн. (еквівалентно 20 млн дол. США).
     З використанням цих коштів «ОТП Лізинг» зможе збільшити обсяги надання фінансового лізингу у національній валюті для малих і середніх підприємств (МСП) по всій країні і утримувати зважену валютну структуру балансу компанії. Кредитування у національній валюті є вельми позитивною опцією для потенційних позичальників, адже таким чином для них усуваються валютні ризики.
     Компанія «ОТП Лізинг», бенефіціарним власником якої є OTP Bank Plc (Угорщина), виступає провідним гравцем лізингового ринку протягом вже майже десяти років. Кредит від ЄБРР стане запорукою реалізації стратегії розвитку «ОТП Лізинг», спрямованої на диверсифікацію клієнтської бази і вихід у сегмент дрібних сільгоспвиробників із земельним банком понад 5000 гектарів.
     Шевкі Аджунер, директор ЄБРР в Україні, з приводу підписання кредитної угоди відзначив: «Лізинговий ринок в Україні зазнав значного скорочення за останні роки і на сьогодні становить менше 1 відсотка від ВВП, тоді як у сусідніх країнах, як Чеська Республіка, Угорщина або Польща, обсяги цього ринку сягають 14 відсотків від ВВП. Тому кредитна угода з „ОТП Лізинг“ є дуже важливою не тільки у фінансовому плані, але і з точки зору зміцнення довіри учасників ринку і його сталого розвитку. Проект сприятиме розвитку в Україні кредитування у національній валюті, що, у свою чергу, посилить ринкові позиції і конкурентоспроможність вітчизняних малих і середніх підприємств».
     "Фінансові програми ЄБРР в повній мірі відповідають нашій стратегії. «ОТП Лізинг» активно реалізує проекти «Автофабрика» і «Агрофабрика», в рамках яких ми надаємо малим і середнім підприємствам фінансування у розмірі до 2 млн грн. Ми відзначаємо помітну активізацію малого та середнього бізнесу, що призводить до зростання попиту і збільшення кількості угод. Завдяки фінансуванню ЄБРР та нашим партнерським програмам з постачальниками, техніку і автомобілі можна придбати в лізинг за спеціальними умовами 12–13% у гривні на 3 роки", — додав Андрій Павлушин, генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг».
     Стратегічний напрямок фінансування малого та середнього бізнесу ліг в основу бізнес-моделі всієї фінансової групи OTP Group в Україні, флагманом якої виступає ПАТ «ОТП Банк».
     "Ми неодноразово наголошували на тому, що «ОТП Банк» орієнтований на потреби МСБ. Ми розробили цілу лінійку продуктів і сервісів: від спеціального овердрафту і тарифних пакетів до комплексного кредитного проекту під назвою «ОТП Агрофабрика». А наразі ми вже говоримо про більш ніж наочне втілення нашої стратегії — свіжі інвестиції у розвиток українського МСБ загальним обсягом 1 мільярд гривень", — відзначив Тамаш Хак-Ковач, голова правління ПАТ «ОТП Банк».
     Зі свого боку, в рамках своєї нової концепції економіки перехідного періоду, ЄБРР прагне сприяти встановленню шести економічних властивостей, за якими успішні і стійкі ринкові економіки визначаються як конкурентні, ефективно керовані, «зелені», інклюзивні, стійкі та інтегровані.
     ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності Банку в країні у 1993 році його сукупні зобов’язання склали майже 12,2 млрд євро в рамках 377 проектів.
     
     ТОВ «ОТП Лізинг» — універсальна лізингова компанія, входить до складу європейської фінансової групи OTP Group, яка протягом десятиліть має надійну репутацію в усій Європі. Компанія «ОТП Лізинг» була заснована в червні 2008 року як дочірнє підприємство ПАТ «ОТП Банк». «ОТП Лізинг» працює у всіх сегментах ринку з провідними виробниками техніки, спецтехніки та автотранспорту, надаючи послуги лізингу.
     Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» — один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc. В Україні ПАТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ "КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 615 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15210
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика