Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Запровадження ринкового обігу земель у форматі продажу прав оренди може призвести до посилення ринкової влади великих інтегрованих агроформувань
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 31.07.2017 12:04


     Запровадження ринкового обігу земель у форматі продажу прав оренди, як це нещодавно пропонувалося профільним міністерством, може призвести до подальшого посилення політичної і ринкової влади великих інтегрованих агроформувань та поглиблення процесів обезлюднення сільських територій, зазначила завідувач відділу земельних відносин та природокористування Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Ольга Ходаківська.
     За її словами, зазначена модель, звичайно, має деякі позитивні сторони. Зокрема, у разі її запровадження відбудеться певна активізація обігу прав оренди, що можуть бути використані як застава для залучення довгострокових банківських кредитів, слід очікувати незначного пожвавлення в окремих сегментах земельного ринку, а також залучення коштів на міжнародних фінансових ринках.
     Однак скористатися перевагами цієї моделі зможуть в основному великі інтегровані агроформування, посередники та агенти з супроводу земельних трансакцій.
     Проте, як свідчать результати досліджень науковців Інституту аграрної економіки, негативні наслідки від запровадження цієї моделі зводять нанівець згадані переваги, зауважила експерт.
     Зокрема, у разі запровадження ринкового обігу земель у форматі продажу прав оренди зберігатиметься соціальна напруга, оскільки питання щодо реалізації прав власності на земельні ділянки не буде вирішено.
     Крім того, дана модель сприятиме стимулюванню процесів латифундзації та концентрації земельних масивів в одних руках, а також активізації діяльності транснаціональних корпорацій в аграрній сфері, пояснила Ольга Ходаківська.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 953 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15037
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика