Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Спрощення допуску товарів українського походження до ринків Європейського Союзу, на які встановлено тарифні квоти в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
Автор: Олег Баль      Дата: 21.06.2017 21:42


     Доповненням до Додатку І-А1 до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони визначено індикативну сукупність тарифних квот для імпорту в Європейський Союз товарів українського походження (всього 36 товарних позицій — зерно, м’ясо, мед тощо).
     Європейським Союзом Регламентом від 18 грудня 2015 року № 2405/2015 було встановлено, що підставою для надання тарифних квот товарам українського походження є сертифікат з перевезення форми EUR.1.
     Разом з цим, відповідно до статтей 16 та 22 Протоколу 1 «Щодо визначення Концепції „Походження товарів“ і методів адміністративного співробітництва» до Угоди, крім сертифіката з перевезення форми EUR.1, українське походження товарів може бути підтверджено на підставі «декларації інвойс», яка складається експортером на інвойсі, повідомленні про доставку чи будь-якого іншому комерційному документі, який описує розглядувані товари достатньо детально для того, щоб їх можна було ідентифікувати.
     Декларація інвойс може бути складена:
     затвердженим експортером у розумінні статті 23 вказаного Протоколу,
     або
     експортером будь-якої партії товару, що складається з одного чи декількох місць товарів, що походять з певної країни, сукупна вартість яких не перевищує 6000 євро.
     Текст декларації інвойс наведено у Додатку IV до Протоколу 1.
     На звернення ДФС 9 червня 2017 року Європейським Союзом видано пояснення за № Taxud.a.4 (2017) 3347841 для митних адміністрацій країн ЄС, яким прийнято рішення про застосування до товарів українського походження, на які встановлено тарифні квоти, механізму підтвердження походження на підставі як сертифікатів з перевезення форми EUR.1 так і декларацій інвойсів, як передбачено статтями 16 та 22 Протоколу 1 «Щодо визначення Концепції „Походження товарів“ і методів адміністративного співробітництва» до Угоди.
     Таким чином на сьогодні врегульовано питання спрощеного допуску до ринків Європейського Союзу товарів українського походження, на які встановлено тарифні квоти в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.


Автор: Олег Баль прочтений: 935 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14519
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика