Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Вартість світового імпорту зростає незважаючи на стабільність ринків
Автор: Александр Михайленко      Дата: 08.06.2017 18:02


     Світові ринки продовольчих товарів залишаються добре збалансованими, що підкріплюється достатніми запасами пшениці і кукурудзи і відновленням виробництва олійних продуктів.
     
     Втім зростаючі витрати на доставку і збільшення імпортного товарообігу приведуть до підвищення вартості світового імпорту до більше 1,3 трильйона доларів цього року, що на 10,6 відсотка більше, ніж у 2016 році. Такі дані сьогодні опубліковано у доповіді ФАО «Продовольчий прогноз», яка публікується двічі на рік.
     
     Вартість продовольчого імпорту найменш розвинених країн, країн з низьким рівнем доходів і дефіцитом продовольства і в країнах Африки на південь від Сахари, також буде рости ще швидшими темпами внаслідок більш високих обсягів імпорту м’яса, цукру, молочних і олійних продуктів.
     
     Вартість імпорту згідно з прогнозами буде зростати у всіх продовольчих групах окрім морепродуктів. Зростаючий внутрішній попит на останню продовольчу групу в багатьох країнах, що розвиваються, все частіше задовольняється за рахунок стійкого зростання місцевих секторів аквакультури.
     
     Світові ціни на продовольчі товари вперше за три місяці виросли в травні, а індекс продовольчих цін ФAO, що було опубліковано сьогодні, склав 172,6 пунктів, що на 2,2 відсотка вище в порівнянні з квітневим показником, і на 10 відсотків вище в порівнянні з травневим показником попереднього року.
     
     Індекс продовольчих цін ФАО — це середньозважений показник, що відслідковує динаміку міжнародних цін на п’ять основних продовольчих товарних груп.
     Висока пропозиція у більшості продуктів харчування
     
     У доповіді «Продовольчий прогноз» містяться свіжі прогнози по основним продовольчим ринкам, всі з яких характеризуються високим рівнем пропозиції на глобальному рівні, незважаючи на розбіжності на регіональному чи національному рівні.
     
     Міжнародні ціни на пшеницю залишатимуться стабільними, особливо в першій половині сезону, тоді як майже рекордне виробництво фуражного зерна, швидше за все, призведе до посилення конкуренції серед основних експортерів. Також очікується, що поставки рису залишаться на високому рівні, хоча запаси можуть знизитися через скорочення внутрішніх запасів експортерів.
     
     Очікується, що світове виробництво олійних культур досягне рекордного рівня у 2016/17 рр., В основному, завдяки високому рівню врожайності сої, що дозволить в подальшому поповнити світові запаси. Перші прогнози вказують на високо забезпечений ринок у 2017/18 рр. Такий факт ще більше відобразиться на цінах.
     
     У доповіді йдеться про те, очікуване зростання світового виробництва м’яса сповільнюється вже третій рік поспіль, головним чином, внаслідок очікуваного зниження виробництва в Китаї, що призведе до збільшення імпорту з США і Бразилії.
     
     Тим часом, світове виробництво молока зросте на 1,4 відсотка у 2017 році через стрімке зростання обсягів виробництвав Індії.
     
     У доповіді «Продовольчий прогноз» також розглядається можливий вплив ліквідності на коливання цін на сировинні товари за останні 20 років, і проводиться аналіз того, як глобальні умови кредитування впливають на ціни на кукурудзу, сою та пшеницю.
     
     «Звіт ФАО щодо пропозиції та попиту на зернові», також опублікований сьогодні, передбачає скорочення світового виробництва пшениці на 2,2 відсотка в рік, що майже компенсується 1,4-процентним зростанням світового виробництва кукурудзи, в основному, у Південній Америці і Південній Африці , і 0,7-процентним збільшенням світового виробництва рису.
     
     Одночасно зі зниженням загального обсягу виробництва зернових у світі з 0,5 відсотка до 2 594 млн. тонн, ФАО також знизила прогноз по споживанню зернових до 2 584 млн. тонн порівняно з травневими оцінками. За прогнозами, попит буде відставати від передбачуваних обсягів виробництва, і запаси складуть 703 млн. тонн на кінець сезонів 2018 року, що трошки вище рекордно високих запасів, прогнозованих на цей рік.
     
     Також варто відзначити істотні зміни в Китаї щодо обсягів запасів. Країна вичерпує запаси фуражного зерна, додаючи в них пшеничні та рисові запаси, але загалом обсяги запасів залишаться на високому рівні.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 706 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14307
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика