Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У І кварталі 2017 року зберіглася тенденція значного зростання інвестицій у сільське господарство
Автор: Александр Михайленко      Дата: 04.06.2017 09:36


     Тенденція значного зростання інвестицій в аграрний сектор економіки, що намітилася минулого року, зберіглася й у І кварталі 2017 року, зазначив завідувач відділу інвестицій Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Микола Кісіль.
     За даними Державної служби статистики України, загальний обсяг капітальних інвестицій, освоєних в аграрному секторі економіки у січні-березні 2017 року, склав 10,9 млрд грн. Це на 4,0 млрд грн або 57,9% більше порівняно з аналогічним періодом попереднього року, зауважив експерт.
     За його словами, за цей період також зросла частка аграрного сектору в загальних обсягах інвестицій у економіку держави — з 13,5% до 16,8%.
     Практично увесь приріст капітальних інвестицій в аграрний сектор економіки, поінформував Микола Кісіль, досягнуто за рахунок сільського господарства. У структурі загального приросту інвестицій у економіку воно займає 35%.
     У виробництві харчових продуктів та тютюнових виробів капітальні інвестиції у фактичних цінах залишилися на рівні попереднього року.
     На 1 гривню капітальних інвестицій у виробництво харчових продуктів і тютюнових виробів у січні-березні 2017 року припало 3,38 грн інвестицій у сільське господарство.
     За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, якщо в 2017 році не виникне форс-мажорних обставин, взятий інвесторами у 2016 році і в січні-березні цього року темп дозволить збільшити загальний обсяг капітальних інвестицій на розвиток виробництва агропродукції з минулорічних 49,7 млрд грн до 75,0 і більше млрд грн.
     Оскільки в Україні поки що не створено умов для широкомасштабного інвестиційного розвитку малих і середніх сільгосптоваровиробників, інвестиції в аграрний сектор економіки в 2017 році буде здійснювати великий агробізнес. Це відповідатиме умовам його ефективності та зміцненню позицій на світових ринках, але не сприятиме сталому розвитку сільської місцевості, підсумував Микола Кісіль.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 730 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14239
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика