Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ЄБРР відкриває регіональний офіс в Одесі для підтримки бізнесу на півдні України
Автор: Олег Баль      Дата: 31.05.2017 13:28


     З метою зміцнення та розширення діяльності в Україні ЄБРР відкрив новий регіональний офіс на півдні країни у місті Одесі, найважливішому промисловому центрі, що відкриває морські ворота країни до Чорного моря.
     Офіс в Одесі є вже третім представництвом ЄБРР за межами Києва, який стане регіональним центром Банку для південних областей України. Це розширення діяльності також підтримується Європейським Союзом (ЄС) в рамках ініціативи «EU4Business».
     Південь України завжди відігравав важливу роль у діяльності ЄБРР у країні, особливо у таких секторах, як аграрний бізнес, логістика, транспорт та інфраструктура. Новий офіс дозволить ЄБРР бути ближче до своїх місцевих клієнтів та полегшити доступ до експертних консультацій для малих і середніх підприємств (МСП).
     Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж сказав: «Відкриття нашого четвертого офісу після київського, львівського та харківського є потужним сигналом для місцевих та іноземних інвесторів та ринку в цілому. Виділення додаткових фінансових та людських ресурсів для підтримки місцевого бізнесу також підтверджує нашу відданість Україні. Ми переконані, що новий офіс сприятиме розвитку малого бізнесу в Одеській області та в цілому на півдні України. Те, що ми робимо сьогодні, було б неможливим без успішних реформ, що відбулися за останні кілька років завдяки зусиллям уряду».
     ЄБРР разом з ЄС, своїм стратегічним партнером, також відповідає за роботу 15 центрів підтримки бізнесу по всій Україні, один з яких знаходиться в Одесі. Центри відповідатимуть за покращення обізнаності МСП щодо тих можливостей, що існують у рамках ініціативи, та виконуватимуть функцію головних контактних пунктів для малого бізнесу зі всієї країни.
     Посол ЄС, Хюг Мінгареллі, голова Європейської делегації в Україні сказав: «Ми стаємо ближчими до бізнесу в регіонах. Відкриття регіонального офісу ЄБРР у такому бізнес-центрі як Одеса, є логічним кроком, і ми раді надавати йому свою підтримку в рамках ініціативи „EU4Business“. ЄБРР є нашим стратегічним партнером, який підтримує українські МСП у регіоні шляхом надання експертних консультацій щодо доступу на ринок ЄС, а також прямого кредитування для їхнього розвитку та зростання. Я впевнений, що вже незабаром ми побачимо дуже конкретні результати цього співробітництва на півдні України».
     ЄБРР — найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. З початку діяльності Банку в країні в 1993 році його сукупні зобов’язання склали майже 12 млрд. євро в рамках 369 проектів.
     Загальна інформація
     Ініціатива EU4Business покликана підтримати розвиток приватного сектору в Україні, шляхом надання малим та середнім підприємствам (МСП) нових вмінь, та підтримати їхнє прагнення до експорту на найбільший сусідній ринок, а також надати фінансування. Одночасно з цим ініціатива, що фінансується ЄС, підтримує уряд у процесі дерегуляції, що спрямований на покращення бізнес-середовища в країні.
     20 травня 2016 року в рамках Ініціативи EU4Business була підписана угода на 40 млн євро між ЄС та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо виділення фінансування в обсязі 28 млн євро на консультаційну, інформаційну, навчальну та іншу підтримку МСП в Україні. Допомога передбачає серед іншого створення мережі центрів підтримки бізнесу по всій країні, а також підтримку прямого фінансування малих та середніх підприємств у розмірі 12 млн євро.
     ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. Розвиток приватного сектору є одним із стратегічних пріоритетів діяльності Банку в Україні, що включає у себе потужну підтримку МСП в рамках програми ЄБРР, що спрямована на підтримку малого бізнесу. На додаток до фінансування Банк з 2010 року надав експертні консультації більш ніж 720 місцевим МСП, завдяки коштам ЄС та інших донорів. Це сприяло підвищенню конкурентоспроможності, економічному зростанню та створенню понад 2500 робочих місць по всій країні.


Автор: Олег Баль прочтений: 1752 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14160
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика