Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Начальник управління соціальної роботи Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Ірина Дубініна на запрошення директора проекту „Ресурсний центр з питань ВІЛ/СНІДу” Алли Бойко взяла участь у роботі круглого столу „Захист прав ВІЛ-позитивних
Автор: Станислав Власенко      Дата: 03.02.2005 08:59


     Захід проводився 31 січня 2005 року о 15.00 за адресою: м. Київ, вул. Волоська, 8/5, корп.4, кімн. 206 приміщення Київського ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІД з метою обговорення медичних, соціально-психологічних та правових проблем, які стосуються ВІЛ-позитивних дітей.
     Проект „Ресурсний центр з питань ВІЛ/СНІДу” створено громадською організацією „Соціум-ХХІ” у рамках програми „Подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні”, яку реалізує МБФ „Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД” за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (з довідкової інформації про проект зі створення Київського ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІД).
     До участі також були запрошені представники ВІЛ-севісних організацій, закладів охорони здоров’я та органів виконавчої влади.
     
     Після закінчення роботи круглого столу І. Дубініна повідомила, що у ході зустрічі було обговорено питання ефективного співробітництва у вирішенні проблем вищезазначеної категорії населення. Зокрема, наразі опрацьовуються матеріали Резолюції, які дадуть можливість конкретніше виокремити функціонал різних структур, які можуть впливати на вирішення проблем порушення прав ВІЛ-інфікованих дітей в Україні. Це необхідно, аби запобігти дублюванню функцій, підвищити ефективність здійснюваної роботи.
     Тема круглого столу є аспектом, що відповідає одному з пріоритетних напрямів діяльності Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді у 2005 році. Зокрема, йдеться про впровадження центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді системи соціальної підтримки сімей з дітьми, які живуть з ВІЛ-СНІДом. Дотепер на базі двох центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Херсонський обласний та Київський міський центри) було відпрацьовано модель функціонування центру денного перебування для ВІЛ-інфікованих дітей та соціального супроводу таких сімей. У рамках нещодавно укладеної угоди із Всеукраїнською благодійною організацією „Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ/СНІД” заплановано відкриття ще 8 денних центрів (у мм. Харків, Кривий Ріг, Миколаїв, Полтава, Чернігів, Донецьк, Черкаси, Одеса).
     Створення ресурсного центру з питань ВІЛ/СНІДу сприятиме підвищенню якості соціальних послуг. Через це проект сприйнято як приклад продуктивного діалогу та пропозицію до розвитку ефективного партнерства.
     
     Як зазначає керівництво нашої установи, конструктивні пропозиції громадських організацій – запорука об’єднання навколо проблеми всього суспільства, а не окремої категорії людей і тому, першочергово знайдуть підтримку з боку Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1188 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1390
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика