Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Відтепер у Миколаївській, Волинської та Одеській областях за сприяння Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді громадяни, які опинилися у кризовій ситуації, зможуть отримати комплексну соціальну допомогу до моменту її розв’язання у спеціалі
Автор: Станислав Власенко      Дата: 03.02.2005 08:59


     28 січня у мм. Вознесенськ Миколаївської, Луцьк Волинської областей та 29 січня в м. Одеса відкрито спеціалізовані формування, які дозволять людям у кризовій ситуації отримати соціально-психологічну, соціально-педагогічну, соціально-медичну, юридичну, інформаційну допомогу, тимчасовий притулок і харчування, соціальну реабілітацію щодо відновлення їх соціальних функцій.
     У центрі уваги - сім’я. Щоб захистити та навчити навичкам упередження явища фізичного, психологічного, економічного, сексуального насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, коли налякані діти чи молоді люди часто змушені мовчати або у відчаї тікають із сім’ї на вулицю, втрачаючи соціальні зв’язки, Держсоцслужбою було розроблено Програму діяльності спеціалізованої служби центрів соціальних служб для молоді “Кризовий центр соціально-психологічної допомоги” на 2003 – 2010 роки, яка передбачає забезпечення функціонування спеціалізованої соціальної служби “Кризовий центр соціально-психологічної допомоги” (далі – Центр). Завдання Програми: забезпечення надання комплексної, анонімної та безкоштовної соціальної допомоги дітям, молоді, сім’ям, які перебувають в кризовій ситуації; залучення різних державних та громадських організацій до вирішення комплексу проблем клієнтів Центру. Клієнти Центру: діти, молодь, різні категорії сімей, які перебувають у кризовій ситуації: постраждали від соціальних, техногенних, природних катастроф, перенесли тяжкі хвороби, травми, стреси, переселення, зазнали насильства, в т.ч. і в сім’ї.
     
     На урочистостях з нагоди відкриття Центрів були присутні представники різних гілок влади та громадськості. Державну соціальну службу для сім’ї, дітей та молоді представляли перший заступник директора Держсоцслужби Вовк В.С. та начальник Управління соціальної роботи Держсоцслужби Дубініна І.М.
     
     Показово урочистості пройшли у Вознесенську, де церемонію відкриття Центру очолив голова міської ради Гержов Ю. І. Серед близько 30 запрошених гостей, які, до речі, одночасно є зацікавленими особами відповідних органів управління – начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді облдержадмінівстрації Димитров М.Ф., директор обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська С.В. Зустріч з нагоди вищезазначеної події використали для обговорення нагальних питань, окреслення наступних стратегічних та тактичних планів. Не виникає сумніву, що при подібній злагодженій роботі, повному взаєморозумінні, зацікавленості з боку усіх причетних до справи керівників і результати спільної роботи будуть успішними. Саме такий підхід до розв’язання соціальних проблем є прикладом для наслідування. Наразі вирішується питання передачі Центру на баланс місцевих органів самоврядування. Відтак, налагодження ефективного соціального партнерства стає ключовим для розв’язання гострих соціальних питань.
     
     ***
     
     розширена інформація для преси:
     
     Упродовж 2005 року передбачається відкриття десяти „Кризових центрів соціально-психологічної допомоги” у різних областях, зокрема в АР Крим, Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Рівненській, Чернігівській областях, м. Севастополі.
     
     Як повідомляє директор Вознесенського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Блискунова Людмила Володимирівна, у Вознесенській громаді пріоритетним завжди було – піклування про сім’ю, виховання дітей, вирішення житлово-побутових, соціально-економічних проблем членів Вознесенської родини.
     З цією метою черговим заходом у вирішенні соціальних проблем стало відкриття 28 січня 2005 року Центру соціально-психологічної допомоги „Надія”.
     Призначення Центру: термінова, негайна допомога тим, хто опинився у складних життєвих обставинах. Центр готовий допомогти різним категорія населення міста та Миколаївської області з числа дітей, молоді та сімей.
      Відкриття Центру стало визначною подією у житті міста, області та, як вважають організатори урочистостей, всієї України.
      Стрічку новоствореного Центру урочисто перерізали голова Вознесенської міської ради Гержов Юрій Іванович, перший заступник директора Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Вовк Володимир Семенович, начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді облдержадмінівстрації Димитров Михайло Федорович, директор обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Янковська Світлана Вікторівна. У відкритті Центру прийняли участь керівники управлінь та відділів міської ради, які працюють над вирішенням проблем стосовно дітей, сім’ї та молоді, керівники навчальних закладів міста, керівники підприємств, які здійснювали ремонтно-оформлювальні роботи приміщень Центру.
     Від імені Вознесенської громади міський голова висловив щирі слова подяки Міністерству у справах сім’ї, дітей та молоді, Державній соціальній службі для сім’ї, дітей та молоді за постійне піклування про дітей та родини і висловив надію на подальшу активну співпрацю.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1901 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1389
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика