Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна та Аргентина домовились про поглиблену співпрацю в аграрній галузі
Автор: Сергей Грищук      Дата: 11.04.2017 11:54


     Незважаючи на те, що Україна та Аргентина є великими аграрними гравцями в світі, а значить і конкурентами в певних сферах, наші країни мають також багато потенційних точок перетину, в яких на сьогодні недостатньо активно співпрацюють. Про це йшлось під час зустрічі заступника Міністра аграрної політики та продовольства в Україні з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевой і Надзвичайного та Повноважного Посла Аргентини в Україні Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо.
     «Сьогодні товарообіг сільськогосподарської продукції між нашими країнами є доволі низьким. Основна частина з нього — це імпорт аргентинської продукції до України. Нам варто більш активно освоювати аргентинський ринок та шукати ніші, в яких ми можемо бути конкурентними», — розповіла Ольга Трофімцева.
     За словами заступника Міністра, українська сторона також зацікавлена у співпраці з аргентинськими партнерами за такими напрямками, як управління водними ресурсами та розвиток систем зрошення, в яких Аргентина має значний досвід та досягнення.
     Зі свого боку, Пан Посол запевнив, що сьогодні аргентинська сторона має намір активізувати співпрацю з українськими представниками ще за декількома напрямками. А саме: розвиток тваринництва, виноградарства та виноробства, створення спільного логістичного центру, ефективна кооперація в агросекторі та науково-технологічна співпраця.
     «Ще одним цікавим напрямком для нашої співпраці та спільних проектів може стати розвиток сільськогосподарської техніки та обладнання в Україні. Аргентина хоче експортувати техніку чи окремі компоненти в Україну. Ми хочемо розвивати внутрішнє виробництво, тому вбачаємо великі можливості для кооперації в цьому напрямку, в тому числі для експорту в треті країни», — підкреслила Ольга Трофімцева.
     Також Альбе́рто Хосе́ Ало́нсо розповів, що аргентинська сторона запрошує українських експортерів сільськогосподарської продукції брати участь в аграрних виставках в Аргентині.
     Наприкінці зустрічі сторони наголосили на необхідності активізації міжурядової співпраці, та домовились про організацію візиту Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового у цьому році до Аргентини.
     Довідково:
     Товарообіг у 2016 році збільшився на 26,2 млн дол. США у порівнянні з 2015 роком і становив 53,9 млн. дол. США. Імпорт становив 53,85 млн дол. США. Експорт майже відсутній. Основні продукти імпорту: риби, ракоподібні, молюски, плоди, горіхи та цедра, насіння олійних культур, тютюн та вироби з нього.
     
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 905 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13609
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика