Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Національній опереті прем’єра опери «Севільський цирульник», 07.04.2017, Київ
Автор: Open World      Дата: 07.04.2017 23:46
7 квітня 2017-го року — знову прем’єра у Національній опереті!

     Вперше у стінах театру оперети глядачі матимуть змогу побачити оригінальну інтерпретацію комічної опери Джоаккіно Россіні «Севільський цирульник», яка була створена понад двісті років тому за сюжетом однойменної п’єси французького драматурга П’єра Бомарше.
     
     «Ця опера надзвичайно популярна у театральному світі. Цікавий той факт, що, пройшовши крізь роки, вона нині теж залишається надзвичайно затребуваною у репертуарах. Не складно пояснити чому — адже ми сьогодні проживаємо цю історію і можемо з легкістю простежувати в ній паралелі з сьогоденням. Приміром, прототипом головного героя є своєрідна версія сьогоднішнього іміджмейкера (чи навіть, політтехнолога), який, як і класичний Фігаро, намагається служити двом господарям. Думаю, зі мною погодяться всі, що осучаснені варіації цього персонажа ми можемо нерідко зустріти в звичному житті. І, до слова, «Севільський цирульник» містить безліч таких паралелей. Ця опера змушує нас думати, спостерігати, осмислювати, аналізувати… Тобто не залишає глядачів байдужими! А, значить — цілковито виконує свою мистецьку функцію!», — ділиться враженнями режисер-постановник вистави, народний артист України Богдан Струтинський.
     
     За його словами, суть шедевру світової класики у Національній опереті передадуть через подолання оперних «штампів», привнесуть сучасних, актуальних мотивів і додадуть внутрішньої динаміки, поєднавши її з музикою, новим сценічним втіленням та гумором, який народжується від дотепних і зрозумілих для сучасника діалогів. Але, разом з тим – наслідування європейських оперних традицій, де співак на сцені є справжнім драматичним актором, буде цілковито збережено!
     
     Хореограф-постановник вистави, заслужений артист України Вадим Прокопенко також інтригує: «На сцені Національної оперети на глядача очікує оригінальна інтерпретація твору. Сценічне втілення опери «Севільський цирульник» є своєрідною пластичною плазмою, яка проходить крізь увесь спектакль – артисти їздитимуть на роликах, ходитимуть на котурнах. Хоча окремі балетні номери у виставі відсутні – ми ставимо оперу! Напередодні прем’єри не стану розповідати про всі новації – має залишатися інтрига! Додам тільки, що в першій дії костюми будуть відповідати добі, коли опера була створена. А от у другій — глядач побачить своїх сучасників».
     
     Національний академічний театр оперети запрошує всіх представників ЗМІ відвідати ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ, яка буде присвячена прем’єрі цієї всесвітньо відомої опери. У заході візьмуть участь режисер-постановник вистави, народний артист України Богдан Струтинський, хореограф-постановник вистави, заслужений артист України Вадим Прокопенко, хормейстер-постановник, заслужений артист України Ігор Ярошенко, художник з костюмів Олена Левченко.
     
     Дата і час: 7 квітня 2017, початок о 19:00
     
     Місце: Київський національноий академічний театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3
     #OpenWorld


Автор: Open World прочтений: 1148 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13560
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика