Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Акбар Абдуллаєв : повернуть чи ні?
Автор: Сергей Любченко      Дата: 08.03.2017 10:37


     Як чудово бути племінником дружини Президента! І - як небезпечно бути племінником дружини Президента... Адже життя - смугасте : вчора ти у "повному шоколаді", а завтра - у повному... Ну, ви самі розумієте - у чому... В справедливості цієї життєвої мудрості українські журналисти і політологи зайвий раз переконалися під час колегіальної дискусії по захисту прав та свобод людини, за участю відомих адвокатів, ЗМІ та лідерів громадської думки.
     Ця дискусія, а після неї прес-конференція на тему: «Права людини в судовому процесі: справа про екстрадицію Акбара Абдуллаєва" відбулася у агенстві "Укрїнформ". Під час велелюдного прес-заходу йшлося про те, що нині увага міжнародної громадськості прикута до справи Акбара Абдуллаєва, племінника дружини покійного президента Узбекистану. Нині цей у недалекому минулому успішний бізнесмен і любимчик долі перебуває в українській в"язниці. Уряд Узбекістану вимагає від України негайної екстрадиції Акбара Абдуллаєва на батьківщину. На думку захисників цієї людини (адвокати Олівер Уоллеш,Бен Емерсон та Маркіян Галабала), реальним мотивом вимоги екстрадиції Акбара Абдуллаєва до Узбекистану є політичне переслідування - через сфабриковані кримінальні справи. Свого часу Акбар Абдуллаєв впав в немилість до покійного Іслама Карімова і декілька років перебував в узбекських в’язницях, де піддавався тортурам і під загрозою життю в нього було відібрано все майно. 
     Вийшовши на волю після смерті Іслама Карімова Акбар вирішив поїхати жити до України, тому що вважав, що ця країна на шляху до Європи і надасть йому захист, допомогу, згідно Європейської Конвенції про права людини. Бо узбекська влада може знову піддати його тортурам і знущанням, або заподіяти смерть. І ось - маємо те, що маємо... Сумна і, водночас, дуже повчальна історія. Чим вона завершиться - одному Богові відомо.У зв’язку з цим під час дискусії і прес-конференції були порушені такі питання: 
     - чи порушила узбецька влада систему червоних бюлетенів Інтерполу? 
     - Процедура екстрадиції між Україною та Узбекистаном в світлі Європейської конвенції з прав людини.
     - Процедура надання політичного притулку в світлі Женевської конвенції.
     Щоб врятувати життя Акбара Абдуллаєва - наголосили у своїх виступах учасники дискусії і прес-конференції - Україна має бути прикладом дотримання усіх, наданих міжнародним законодавством, прав людини та гарантувати повноцінне розслідування та розгляд справи неупередженим судом. Що із цього вийде - ми побачимо вже найближчим часом.
     Сергій Любченко, Сергій Комісаров
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1390 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13151
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика