Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

«Укртранснафта» завершила монтаж найбільшого в Україні нафтового резервуару
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.08.2004 09:16


     11 серпня 2004 року ВАТ «Укртранснафта» завершила технічний монтаж найбільшого в Україні резервуару для зберігання нафти об’ємом 75 тис. куб. м, який знаходиться у м. Броди Львівської області.
     
     Збільшення потужності резервуарного парку Лінійної виробничо-диспетчерської станції (ЛВДС) у Бродах зумовлено введенням в дію у 2001 році та нещодавнім початком роботи нафтопроводу «Одеса-Броди». Необхідність модернізації та розвитку резервуарного парку магістральних нафтопроводів «Дружба» також постала із приєднанням України до міжнародного проекту «Дружба-Адрія». Згідно з цими проектами передбачається істотне збільшення транспортування нафти через магістральні нафтопроводи «Дружба».
     
     Із початком експлуатації в Україні резервуару об’ємом 75 тис. куб. м резервуарний парк нафтоперекачувальної станції (НПС) «Броди» стане найбільшим в системі магістральних нафтопроводів України. Станом на сьогодні він може вмістити 172 тис. куб. м нафти проте, згідно нормативів, цього недостатньо для надійного та безпечного функціонування нафтотранспортної системи. Після початку роботи нового резервуару об’ємом 75 тис. куб. м загальний обсяг резервуарів ст. Броди становитиме 247 тис. куб. м, що дозволить повністю забезпечити потреби станції у резервуарних ємностях. Сумарний об’єм усіх резервуарних парків ВАТ «Укртранснафта» становитиме 1,01 млн. куб. м.
     
     Будівництво резервуару у Бродах було здійснено за підтримки голови Львівської ОДА О. Сендеги та голови Бродівської райдержадміністрації В. Петрушки. Введення в експлуатацію 75-тисячного резервуару у Бродах відбудеться після проведення низки обов’язкових випробувань та тестів, та покриття корпусу резервуару антикорозійним матеріалом. Загальна вартість робіт із будівництва резервуару становить 51 млн. грн.
     
     У цьому році фахівці ВАТ «Укртранснафта» приступили до розробки плану побудови резервуарів об’ємом 100 тис. куб. м для нарощування потужності нафтових резервуарних парків України. Це дозволить підвищити надійність та безпечність вітчизняної нафтотранспортної системи, та зробити більш привабливими українські маршрути транспортування сировини.
     
     Служба по зв’язках з громадськістю
     та пресою ВАТ „Укртранснафта”
     
     
     
     
     
     
     Довідка
     
     Проект будівництва резервуару у Бродах об’ємом 75 тис. куб. м був розроблений у 2000 році. Фундамент для резервуару був збудований у 2001 р. Монтаж його стінок розпочали у 2003 р. В серпні цього року монтаж резервуару завершили.
     
     Для зведення резервуару застосовували сучасні технології підрощення металевих конструкцій за допомогою гідравлічних домкратів. Вперше виконане двоярусне днище, яке працює під вакуумом, упроваджено спільно з Академією будівельних наук та Інститутом електрозварювання ім. Патона економно леговану сталь Ст06Г2Б класу 440, що дозволило зменшити металоємність конструкцій на 30%, зменшити нижній пояс стінки резервуару, покращити якість та міцність конструкцій. Металеві конструкції резервуару спроектовані у відповідності з українськими та американськими стандартами (ВБН і API-650).
     
     Резервуар у Бродах – перший в країні обсягом 75 тис. куб. м і є найбільшим в Україні. Технічною особливістю резервуару є наявність у нього двох корпусів і двох днищ. Це дає можливість постійно здійснювати моніторинг герметичності днища резервуару. Резервуари з одним днищем такої можливості не мають.
     
     Головним підрядником на виконання монтажу резервуару об’ємом 75 тис. куб. м є компанія «Сі Ее Жі Ес Інженірінг» (Україна).
     
     Найбільші резервуари, які на даний час є в Україні, знаходяться у резервуарному парку НПС «Лисичанськ» Філії «Придніпровські магістральні нафтопроводи». До нафтотранспортної системи України, яка знаходиться в експлуатації ВАТ “Укртранснафта”, входить 11 резервуарних парків загальною ємністю 1010 тис. м3.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1566 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1192
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика