Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Живописно-графічно-скульптурний симпозіум, 04-18.08.2016, Дубно
Автор: Open World      Дата: 06.08.2016 12:21
Живописно-графічно-скульптурний симпозіум «Дубенський замок–Х. Історія та постаті: переосмислення»

Живописно-графічно-скульптурний симпозіум, 04-18.08.2016, Дубно      В державному історико-культурному заповіднику «Дубенський замок» з 4 по 18 серпня проходитиме живописно-графічно-скульптурний симпозіум, організаторами якого виступають: державний історико-культурний заповідник «Дубенський замок», спілка роботодавців Дубенщини, приватний підприємець Леонід Дудко.
     
     Перед очима відвідувачів Дубенського замку та учасників симпозіуму постануть історичні події та постаті тих славетних часів. Кожний простір – місто, селище, місцина – має свою неповторну історію, традиції та зберігає пам’ять про тих особистостей, які так чи інакше були пов’язані з цим простором і привнесли в перебіг подій політичні, творчі, матеріальні та креативні орієнтири. Чи змінили вони щось у просторі? Безперечно. Адже будь-який рух – фізичний чи ментальний – здатен впливати на довколишнє середовище і насичувати його тим посилом, який виходить із першоджерела.
     
     Дубенський замок – оаза для вивчення процесів взаємозв’язку особистості та простору. Багата та насичена історія, трагічні та доленосні події, які витримали старовинні стіни замку, численні легенди та перекази – всі ці фактори привертають увагу і створюють безпрецедентний простір для натхнення та втілення вражень у творах образотворчого мистецтва.
     
     З’ясувати те, яких трансформацій та переломлень зазнає свідомість митця при дотиканні до свідків історичних подій, є одним із надзавдань симпозіуму.
     
     Мова образотворчого мистецтва – універсальна й дозволяє безкінечну варіативність знаків та символів, рефлексій та їхнього візуального втілення. Сутність мистецьких комунікацій полягає в тому, аби допомогти сучасникам засобами візуальних мистецтв ідентифікувати та сформувати образ простору (в цьому разі Дубенського замку), провокувати глядача до переосмислення, заглиблення в ті чи інші процеси, з тим щоб відшукати певний сенс і вийти із зони невизначеності з ідентифікацією не просто конкретної пам’ятки архітектури, а спадщини, історії та культури в цілому.
     
     Живописно-графічно-скульптурний симпозіум «Дубенський замок–Х. Історія та постаті: переосмислення», який відбудеться в цьому році, починався як живописний пленер. Проте з часом прийшло розуміння, що простір Дубенського замку і саме місто володіють набагато потужнішою енергетикою. Площина творчих пошуків поступово трансформувалася з пленерного напрямку із притаманними йому ескізними натурними замальовками в бік нової культурної стратегії – створення та переосмислення образу простору.
     
     Куратором симпозіуму виступає мистецтвознавець, арт-критик Наталія Сухоліт. Художники з різних міст України, які працюють в стилі графіки, живопису, графічного дизайну приймуть участь у цьому дійстві. Андрій Будник, Оксана Будник, Олександр Храпачов, Олеся Рибченко, Любов Либідь-Коровай, Олена Кондратюк, скульптор Олександр Волосенко, Анатолій Казмірук, Олексій Чеботару своїми роботами відмітять своє уявлення та переосмислення образу простору.
     
     Побажаємо організаторам та учасникам цього творчого заходу натхнення та мистецького задоволення в роботі симпозіуму.
     #‎OpenWorld‬


Автор: Open World прочтений: 1488 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11759
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика