Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

«Саміт супергероїв для дітей: від візії до змін»
Автор: Сергей Любченко      Дата: 08.06.2016 00:01


     
     7 червня у Києві відбувся «Саміт супергероїв для дітей: від візії до змін». Одразу після міжнародного дня захисту дитини справжні супергерої з різних країн зібралися на НСК "Олімпійський", аби напрацьовувати ефективні рішення для забезпечення рівного права всіх дітей на виховання в сім’ї та розвиток їх потенціалу.
     Вже більше 15 років Україна намагається подолати пласт проблем у сфері захисту дітей. Ті державні інститути, що були створені аби захищати дітей та їх батьків, вже давно віджили своє. Вони самі перетворилися на серйозну загрозу для дітей залишитися напризволяще зі своїми проблемами, опинитися в стінах дитячих будинків, втратити підтримку та захист сім’ї. Вони не здатні забезпечити єдність родини та допомогти батькам подолати тимчасові негаразди. Окремі спроби небайдужих є точковими і не можуть радикально змінити ситуацію. Отже, дітям потрібні супергерої!
     "Кожна 30-та дитина в Україні перебуває в інтернатному закладі," - заявив з трибуни саміту уповноважений Прездента України з прав дитини Микола Кулеба, назвавши це справжньою трагедією для суспільства та кожного громадянина."Це справжня війна в інтернатах, де діти страждають не менше ніж під час реальних бойових дій. Розв’язання цієї проблеми – це не тільки питання фінансування чи політичних рішень, що, безумовно, важливо. Це питання ставлення суспільства до своїх дітей та зміни цінностей державної політики і суспільства в цілому", - заявив Микола Кулеба під час відкриття "Саміту супергероїв для дітей. Від візії до змін". У цілому понад 100 000 дітей в Україні та близько 8 мільйонів у світі замкнені в інтернатах. 90% із них потрапили в систему через бідність батьків, неспроможність самостійно виховувати їх, порушення розвитку тощо.
     Саміт супергероїв для дітей – це експеримент, це спроба зібрати найкращі рішення, що спрацювали у різних сферах, для швидких і рішучих змін для дітей. Усього на Саміт прибули близько 120 учасників з різних куточків нашої держави, а також із-за кордону. Серед них представники з Великобританії, Швейцарії, Данії, а також країн Східної Європи і Центральної Азії.
     На рівні із міжнародними експертами і українськими фахівцями у сфері захисту дітей, участь у саміті взяли представники влади і бізнесу, ІТ-фахівці і діти. Кожен учасник продемонстрував свої суперсили і запропонував інноваційні рішення, аби подолати ключові виклики, які стоять перед нами:
     Як сформувати політичну волю до змін заради дітей і залучити у цей процес суспільство?
     Як створити запит на інновації у підтримці дітей і сімей та забезпечити їх поширення?
     Як залучити інвестиції для реформ у системі захисту дітей?
     Як зробити державну політику підзвітною, прозорою та орієнтованою на забезпечення найкращих інтересів дитини?
     В рамках Саміту відбувся хакатон, на якому кращі ІТ-фахівці країни, дизайнер та проектні менеджери спільно генеруватимуть інноваційні ІТ-рішення для сфери захисту дітей.
     Сергій Любченко, Сергій Комісаров
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1761 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11586
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика