Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Відкриття виставки «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку», 11.05.2016, Київ
Автор: Open World      Дата: 07.05.2016 22:26
«Нев‘януча слава. Шана Тарасові Шевченку» — міжнародний українсько-китайський проект

Відкриття виставки «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку», 11.05.2016, Київ      Китайська академія живопису та каліграфії спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка, Посольством України в КНР, Посольством КНР в Україні, Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА), в рамках розпочатого в 2015 р. проекту «Славетний Кобзар очима китайських митців» проводить престижну міжнародну виставку відомих китайських художників « Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку».
     
     У травні 2016 року більше десяти талановитих митців, художників і каліграфів Академії живопису та каліграфії з Пекіну, планують прибути до Києва, щоб взяти участь у церемонії її відкриття в Національному музеї Тараса Шевченка. Серед них — декан факультету живопису Центральної академії образотворчого мистецтва КНР Дай Шихе, професор Інституту живопису Нанкінського університету Нє Вейгу, відомий галерист та художник Ван Цзясюнь.
     
     На виставці вперше експонуватимуться ілюстрації до творів Тараса Шевченка інтерпретовані митцями східної культурної традиції, в яких глибинні і тонкі нюанси творчості великого українського поета органічно інтегрувалися у канони традиційного китайського живопису і каліграфії. Тут буде представлено близько 60 робіт, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка. Частина творів — зразки традиційної китайської каліграфії, високохудожніми засобами якої відображені тексти віршів із «Кобзаря» китайською мовою. Виставка « Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку» — визначна подія у взаємовідносинах української і китайської культур! Це — яскравий приклад культурної дипломатії в дії, яка у 21 столітті стала визначальним фактором взаєморозуміння у світі.
     
     Творчість Тараса Шевченка як основоположника української літератури і представника, на думку тогочасних китайських літераторів, однієї з «пригноблених націй», була відома у Китаї починаючи з 1920-х рр. У китайських літературних журналах відомі письменники Лу Сінь та Мао Дунь вперше в практиці кроскультурних контактів між Китаєм та Україною презентували китайським читачам величну постать Тараса Шевченка. З того часу китайська шевченкіана розвивалася, а кількість і, головне, якість перекладів китайською мовою поезій Т.Г.Шевченка постійно зростали. У березні 2016 року завдяки ініціативі Посольства України в КНР і в рамках проекту «Новий Шовковий шлях» побачило світ друге видання «Кобзаря» китайською мовою у перекладі відомого китайського перекладача і літератора Ге Баоцюаня.
     
     Робота над підготовкою виставки «Невя’януча слава. Шана Тарасові Шевченку» тривала майже рік. В серпні 2015 р. учасники проекту, відомі китайські художники, вперше приїхали до України. Митці мали можливість ознайомитися з творчістю Т.Г.Шевченка, відвідати Національний музей Тараса Шевченка в Києві, Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» в с. Шевченковому, Шевченківський Національний заповідник в Каневі.
     
     На виставці «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку» планується також представити ілюстрації до «Кобзаря» Т.Шевченка з колекції Національного музею Тараса Шевченка та НАОМА роботи українських художників: О.Сластіона, І.Їжакевича, В.Седляра, І.Касіяна, А.Чебикіна, М.Дерегуса, С.Караффи-Корбут, В.Лопати, І.Марчука, В.Гарбуза та інш.
     
     Виставка «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку» як платформа для творчого спілкування українських і китайських шевченкознавців має стати знаковою подією в українсько-китайських культурних зв’язках, тому дуже важливою є причетність до цього творчих людей з обох країн.
     
     Подія приурочена до 25-ї річниці незалежності України
     
     Художні консультанти: Олег Дьомін (Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР), Дмитро Стус (Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка), Андрій Чебикін (Ректор Національної Академії образотворчого мистецтва та архітектури).
     
     Головний куратор: Алан Ю (Вице-президент Китайської академії живопису та каліграфії)
     
     Співкуратори: Юлія Шиленко, Остап Ковальчук, Олена Шевченко
     
     Культурна координація і комунікація: Валентин Величко
     
     Дата та час відкриття виставки: 11 травня 2016, 16:00
     Експозиція виставки: 11-26 травня 2016
     Місце виставки: Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Тараса Шевченка, 12, Київ
     
     #OpenWorld


Автор: Open World прочтений: 1422 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11484
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика