Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Прес-конференція за участі Дениса Силантьєва, 25.04.2016, Київ
Автор: Open World      Дата: 02.05.2016 20:19
25 квітня в прес-центрі ІА «ІНТЕРФАКС-Україна» відбулась конференція на тему: «Готовність України до Олімпіади у Ріо-де-Жанейро. Спорт з політикою. І поза нею», за ініціативи народного депутата ВРУ, срібного Олімпійського призера, чемпіона світу з плаван

Прес-конференція за участі Дениса Силантьєва, 25.04.2016, Київ      120 років тому в Афінах відбулися перші Олімпійські ігри. Античні змагання були заборонені в 394 р н.е. імператором Феодосієм I. Після того, як християнство стало офіційною релігією, ігри стали розглядатися як прояв язичництва.
     
     У 1894 році барон П’єр де Кубертен заснував Міжнародний олімпійський комітет. З тих пір МОК став керівним органом олімпійського руху, структура і дії якого визначаються Олімпійської хартії. У перших Іграх проведених під егідою МОК в 1896 році на афінському стадіоні Панатінаїкос взяли участь 241 спортсмен з 14 країн, які змагалися в 43 дисциплінах.
     
     Політика держави в галузі спорту та підготовки до участі в Олімпіаді потребує більшої координації. Українська збірна понизила планку у плаванні з перших місць Олімпіади на 30-і та 40-і. З’явилась практика виступу наших спортсменів від інших країн. Тим не менш, у нас є талановиті спортсмени, які можуть показати набагато кращий результат, якщо їм не будуть заважати. Однією з причин незадовільних показників на Олімпіаді є корупційні дії серед чиновників та клерків спортивних об’єднань, на які Міністерство Молоді та Спорту закриває очі.
     
     Вперше за 18 років, Денис Силантьєв разом з колегами ініціював парламентські слухання на тему: «Шляхи розвитку фізичної культури та спорту в Україні в умовах децентралізації влади», для того, щоб розвивати спорт в Державі.
     
     Всі учасники пресс-конференції відзначали існування проблем у сфері фізичної культури і спорту. Під гаслом оптимізації відбувається значне скорочення чисельності дитячо-юнацьких шкіл і тренерсько-викладацького персоналу. За даними обласних державних адміністрацій, що надійшли до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, за минулий рік кількість учнів спортивних шкіл скоротилася майже на 30 тисяч осіб. Виникає сумне питання: скільки учнів спортивних шкіл ми можемо втратити в цьому році і як це відобразиться на рівні дитячої захворюваності та підліткової злочинності?
     
     Не менш важливим питанням є забезпечення належного викладання фізичного виховання у навчальних закладах, надання необхідної підтримки спорту вищих досягнень.
     
     Відповідно до положень статті 3 Конституції України життя і здоров’я людини визначається найвищою соціальною цінністю («Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю»).
     
     Денис Силантьєв оприлюднив статистику стану здоров’я населення України:
     
      Україна посідає Перше місце за рівнем смертності в Європі. ЮНЕСКО оголосило Україну «…країною вимираючого етносу»! За прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення до 2030 року кількість українців зменшиться до 39 млн. Як зазначалося в демографічному звіті ООН, в Україні найнижчий в світі природний приріст населення. Щорічно Україна втрачає понад 700 тисяч своїх громадян, третина з них — люди працездатного віку. Кожен десятий українець не доживає до 35 років. В окремих регіонах України темпи смертності майже такі ж, які були в роки Голодомору.
      Україна посідає перше місце за показниками підліткового алкоголізму в Європі.
      В Україні близько половини злочинів скоєно неповнолітніми та, нажаль, щороку цей показник погіршується.
      Україна посідає Друге місце в Європі за рівнем поширення раку та СНІДу!!!
      в Україні 2 млн. наркозалежних і 9 млн. курців!
      90% наших школярів мають слабкий рівень фізичного розвитку, а 80% випускників наших шкіл у віці 17-18 років мають показники стану здоров”я в середньому 45-річних людей (біологічний вік 17-річних дівчат 40 років, юнаків – 55 років)!
      90% студентів мають відхилення у стані здоров’я, 50% — мають незадовільну фізичну підготовку. Прогресують захворювання опорно-рухового аппарату – 50,4%.
      Майже половина призовників четвертої хвилі мобілізації непридатні до військової служби!
      Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вказує, що відсутність належної рухової активності призводить до економічних збитків в розмірі 150-300 євро на одну особу в рік.
      За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у першій половині 1960-х років Україна за показниками середньої тривалості життя входила в першу десятку країн світу, а на початку ХХІ ст. опинилася на передостанньому місці в Європі.
      Результати всеукраїнського опитування засвідчують, що на початку ХХІ ст. достатню рухову активність оздоровчої спрямованості (не менше 4-5 занять на тиждень, або більше 240 разів на рік, тривалість одного заняття – не менше 30 хв.) мали лише 3 % населення України віком від 16 до 74 років. Для більшої половини дорослого населення характерною є гіпокінезія (стан недостатньої рухової активності організму з обмеженням темпу і обсягу рухів). Серед дітей зростає популярність малорухомого дозвілля.
      Здоров’я нації є основою її обороноздатності, економічного процвітання та запорукою її майбутнього існування.
      Загальновідомо, що здоровий спосіб життя населення у 5 разів ефективніший, ніж лікувально-діагностична діяльність галузі охорони здоров’я, пов’язана із збереженням та зміцненням здоров’я населення. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я співвідношення витрат і зиску від реалізації програм здорового способу життя становить як 1 до 8.
      Рухова активність – це генеруючий та стимулюючий чинник в системі здорового способу життя. Вона має важливе значення для удосконалення фізичного розвитку й підготовленості особи, профілактики надмірної маси тіла й ожиріння, а також сприяє зменшенню ризику виникнення серцево-судинних захворювань, діабету, остеопорозу, окремих онкологічних захворювань та депресії. Оздоровча рухова активність благотворно впливає на економіку й суспільство загалом.
      За останні 40-60 років у Фінляндії, Японії, Канаді, Австралії та інших високорозвинутих країнах, завдяки державній політиці, спрямованій на створення умов для широкого впровадження у повсякденне життя різних форм рухової активності в органічному поєднанні з раціональним харчуванням, боротьбою проти шкідливих звичок та покращенням екологічного середовища, смертність людей молодого та середнього віку скоротилась в кілька разів, середня тривалість життя збільшилася на 15-20 років, різко зросла життєздатність населення, що, безумовно, забезпечило суттєве економічне зростання у зазначених країнах.
     
     Інна Силантьєва розповіла про всеукраїнський проект HelpSport, з відбудови спортивної інфраструктури та популяризації спорту в Україні. На даний момент було проведено два етапи проекту: аудит занедбаних спортивних об’єктів та фотосесія всесвітньо визнаних чемпіонів спорту на спортивних руїнах. В планах HelpSport – старт реконструкції одного з об’єктів.
     
     Учасниками прес-конференції були:
     
     Денис Силантьєв – Народний депутат ВРУ, срібний призер Олімпійських ігор з плавання, чемпіон світу та Європи, чотириразовий володар Кубку світу в стилі батерфляй.
     
     Олег Лісогор — Легендарний український плавець, багаторазовий чемпіон світу та Европи з плавання на короткі та довгі дистанції брасом.
     
     Інна Силантьєва – співавтор та організатор всеукраїнського проекту HelpSport, посол доброї волі у питаннях екології, громадський діяч, директор Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання.
     
     Михайло Войцехівський – Доцент, Директор Інститут післядипломної педагогічної освіти Університету ім Б. Грінченка.
     
     Баженков Евгеній – голова всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства Спартак.
     
     Вілена Воронова – Брендмейкер, Релайтер, політ брендинг. Засновниця і Генеральний директор Міжнародного бренд-консалтингового агентства повного циклу «BRANDING & CONSULTING VVV».
     
     #OpenWorld


Автор: Open World прочтений: 1935 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11451
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика