Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК „Газ України” припинить постачання газу боржникам-ТЕЦ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 08.05.2004 14:51


     ДК „Газ України” провела нараду за участю керівників 18 підприємств теплоелектроцентралей (ТЕЦ), які мають комбінований цикл виробництва теплової і електричної енергії. За підсумками наради Компанія ухвалила рішення про припинення постачання газу ТЕЦ-боржникам.
     
     ДК „Газ України” заявляє, що тривалі переговори щодо виплати заборгованостей не призвели до належного результату. Компанія планує обмежувати газопостачання теплоелектроцентралям, які не розрахувалися за спожитий газ у поточному році і не надають ДК „Газ України” пропозицій щодо виплати боргів попередніх років.
     
     Сумарна заборгованість підприємств ТЕЦ, що взяли участь у нараді, за спожитий газ протягом 2001-2004 рр. складає 103 млн. грн. Лише за перших чотири місяці 2004 р. ТЕЦ збільшили заборгованість на 20,5 млн. грн. До найбільш проблемних підприємств ТЕЦ належать „Львівтеплоенерго” (борг – 31,8 млн. грн.), Дніпродзержинська ТЕЦ (20,2 млн.), „Харківська ТЕЦ-5 (17 млн.грн.), „Кам’янець-Подільське ТКЕ” (11 млн.).
     
     Водночас, окремі підприємства ТЕЦ дотримуються умов договорів і вчасно здійснюють 100% оплату поточного споживання газу перед ДК „Газ України”. Зокрема, стабільно високий рівень розрахунків демонструють ДП „Черкаська ТЕЦ” ВАТ „Черкаське Хімволокно” і ТОВ „Тернова” (КЕП „Чернігівська ТЕЦ”), які станом на 28 квітня не мають заборгованостей за спожитий газ. Компанія вітає сумлінне виконання ними своїх зобов’язань та сподівається на подальшу тісну співпрацю з відповідальними партнерами.
     
     З метою покращення співпраці з підприємствами теплокомуненерго і теплоелектроцентралями 21 квітня 2004 року ДК „Газ України” провела „круглий стіл” за участю керівників теплокомуненерго, які оплачують нижче 50% спожитого газу. На зустрічі були присутні представники місцевого самоврядування. Керівництво ДК “Газ України” не почуло жодного вагомого пояснення причини систематичних неплатежів та заборгованості 37 ТКЕ-боржників.
     
     За підсумками зустрічей ДК „Газ України” повідомила представників ТЕЦ, що Компанія надалі здійснюватиме постачання природного газу лише у разі дотримання ними договірних умов, які передбачають 100% оплату поточного споживання газу. У випадку подальшого зростання заборгованості ДК „Газ України” посилить договірну відповідальність теплоелектроцентралей.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1408 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1028
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика