Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ВАТ “Укртранснафта” повністю готове до реалізації 1-го етапу проекту „Дружба-Адрія”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 22.04.2004 08:35


     ВАТ „Укртранснафта” готове в будь-який момент почати реалізацію проекту інтеграції нафтопроводів „Дружба-Адрія”. Угоду про це ВАТ „Укртранснафта” підписало в червні 2002 р. Відповідна міждержавна угода, була підписана 16 грудня 2002 р. у Загребі (Хорватія) урядами шістьох країн-учасниць: Російської Федерації, Білорусі, України, Словаччини, Угорщини та Хорватії.
     Відповідно до цих угод Компанія зобов’язалась прокачувати на 1-му етапі додаткових до існуючих об’ємів 5 мільйонів тонн нафти на рік, а згодом – до 10 та 15 млн. тонн. Для транспортування додаткових 5 млн. тонн нафти в рік, що повинні надходити до хорватського глибоководного терміналу Омішаль, Компанії не потрібні додаткові інвестиції, про що свідчать результати завантаження української дільниці магістральних нафтопроводів „Дружба” протягом останніх років – вільні потужності цих магістралей становлять до 9 млн. тонн в рік. Таким чином, Компанія уже найближчим часом могла б отримувати щорічно додатково 122,8 млн. грн.
     Особливістю цього проекту є гарантоване надання вищезгаданих обсягів з боку російської сторони – власника нафтових ресурсів, та забезпечення вільних потужностей нафтопроводів з боку інших сторін проекту – Білорусії, України, Словаччини, Угорщини, Хорватії. При цьому на додаткові обсяги застосовується пільговий тариф – 0,64 доларів США за транспортування 1 тонни нафти на 100 кілометрів, який є дещо нижчим, порівняно з існуючими.
     Відкрите акціонерне товариство „Укртранснафта” вважає участь у проекті створення нового трансєвропейського маршруту транспортування нафти „Дружба-Адрія” вдалим прикладом взаємовигідного міжнародного співробітництва у нафтовій галузі. Його також високо оцінив Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час свого візиту до Хорватії, зазначивши, що „найважливіше у цьому проекті, якщо він буде реалізований, це зміцнення ролі України як важливої транзитної держави”.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2077 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1007
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика