Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У І кварталі 2004 року ДК “Укргазвидобування” збільшила обсяги інвестицій на 55%
Автор: Станислав Власенко      Дата: 22.04.2004 08:35


     У січні-березні 2004 року Дочірня компанія „Укргазвидобування”, що входить до складу НАК „Нафтогаз України” освоїла інвестицій на суму 372 млн. грн., що на 55% більше за аналогічний період 2003 року. Більша частина коштів була спрямована на глибоке розвідувальне та експлуатаційне буріння, проектно-пошукові роботи, будівництво об’єктів виробничого призначення і придбання нового обладнання.
     
     В результаті проведених робіт закінчено будівництво Хрестищенської дожимно-компресорної станції, введення в експлуатацію якої дозволить вже у поточному році додатково видобути близько 600 млн. куб. м газу, а починаючи з наступного – не менш 1 млрд. куб. м. Завдяки будівництву на Юліївському нафтогазоконденсатному промислі залізничної естакади Компанія стала заощаджувати кошти, відвантажуючи нафту, газовий конденсат та скраплений газ безпосередньо з виробничого об’єкту.
     
     Протягом поточного року особливу увагу ДК „Укргазвидобування” традиційно планує приділити збільшенню обсягів вітчизняного газовидобутку. Протягом квітня-грудня буде введено в експлуатацію 65 нових свердловин. Очікуваний видобуток з них у 2004 році складе не менше 300 млн. куб. м. газу, починаючи з наступного року –1 млрд. куб. м.
     
     Триває реконструкція Шебелинського газопереробного заводу. В I кварталі цього року на Шебелинському ГПЗ закінчено проектні роботи по будівництву установки з утилізації тепла димових газів, яка дасть змогу виробляти власну електроенергію та покращити екологічну ситуацію в регіоні. Загальні витрати на реалізацію цього проекту складуть 42 млн. грн., введення в експлуатацію установки заплановано на початок 2005 року.
     
     Компанія також розпочала проектні роботи по будівництву на Шебелинському ГПЗ установки ізомеризації. Завдяки реалізації цього проекту суттєво покращаться якісні характеристики високооктанових бензинів внаслідок зменшення до 1% вмісту бензолу. Цей показник повністю відповідає європейським стандартам якості. Введення установки в експлуатацію відбудеться у 2005 році. Загальні витрати на будівництво складуть 110 млн. грн.
     
     Протягом 2004 року ДК “Укргазвидобування” побудує установку поглибленого вилучення вуглеводнів на Тимофіївському нафтогазоконденсатному родовищі. Введення в експлуатацію цієї установки дозволить щороку виробляти 65 тис. т. скрапленого газу та 46 тис. т. стабільного бензину. Термін окупності установки, витрати на будівництво якої складуть 56 млн. грн., становить менше 3 років. Щорічний прибуток Компанії від її експлуатації становитиме близько 70 млн. грн.
     
     У поточному році також планується будівництво низки установок комплексної підготовки газу та нафти, та реконструкція Скворцівської, Ярівської, Пинянської, Опарської та Східно-Полтавської УКПГ. Загальні витрати на будівництво та реконструкцію цих об’єктів складуть близько 30 млн. грн.
     
     Вид робіт УКПГ Закінчення робіт
     Будівництво Машівська ІІ квартал
      Максальська ІV квартал
      Західно-Вергунська III квартал
      Бухтівецька IV квартал
      Бабчинська IV квартал
     Розширення Кобзівська До кінця року
     
     Програмою розвитку ДК “Укргазвидобування” на 2004-2005 роки передбачено проектування та будівництво низки електростанцій із використанням теплового потенціалу вихідних газів і вторинних енергоресурсів об’єктах Компанії:
     
     Ш Тимофіївське НГКР – потужністю 10 МВт
     Ш Солохівьке ГКР – 6 МВт
     Ш Юліївське НГКР – 2 МВт
     Ш Шебелинський ГПЗ – 6 МВт
     Ш Яблунівський ГПЗ – 6 МВт
     
     
     Загальний обсяг інвестицій, запланованих на 2004 рік, сягає понад 1,95 млрд. грн. Це майже на 20% більше, ніж було вкладено в галуузь минулого року. Зростання обсягів інвестицій передбачено по всіх основних напрямках роботи Компанії.
     
     “Масштабні плани з нарощення газовидобутку вимагають значного збільшення обсягів інвестицій вже протягом 2004 року, - зазначив Генеральний директор ДК “Укргазвидобування” Євген Бакулін. - Введення нових потужностей та впровадження нових технологій є запорукою подальшого прогресивного розвитку Компанії та підвищення її конкурентоздатності".
     
     Довідка: В 2003 році було відкрито 3 нових родовища: Північно-Коробочкинське в Харківській області, Копилівське в Полтавській області, Комарівське у Львівській області. Окрім того, було введено в експлуатацію 4 нові родовища (Кобзівське, Західно-Старовірівське, Рубанівське і Макунівське), 64 нові свердловини, виведено із без діючого фонду 75 свердловин, проведено 217 капремонтів свердловин.
     
     Протягом 2003 року були збудовано і введено в експлуатацію установки попередньої підготовки газу на Кобзівському, Західно-Старовірівському і Макунівському родовищах, установки комплексної підготовки газу та нафти на Малогорожанському та Куличихівському родовищах.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2087 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1006
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика